Mindenmentes rizsfelfújt: könnyű és pénztárcabarát
Ajánlhatunk délutánra egy könnyű desszertet? Ha így készíti, egész biztosan örömmel fogyasztja majd a család.
Hozzávalók
- 1 l rizstej
- pici só
- 200 g átmosott rizs
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 5 db tojás
- 3 evőkanál xilit
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 bio citrom héja
A jénai kikenéséhez:
- margarin
- gluténmentes zsemlemorzsa
A tálaláshoz:
- gluténmentes csokoládé
Elkészítés
- 1 A tejből és a rizsből kevés sóval tejberizs készítünk a szokott módon. A végén belekeverjük a margarint és kihűtjük.
- 2 A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a xilittel (vagy bármilyen édesítőszerrel), hozzáadjuk a vanília aromát és a citromhéjat. Ezt a kihűlt tejberizshez keverjük. Végül beleforgatjuk a csipet sóval felvert tojásfehérjét is.
- 3 A margarinnal kihűlt jénai alját megszórjuk a zsemlemorzsával, beleöntjük a rizses masszát és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
- 4 Olvasztott csokival tájaljuk.
Így választhat okosan, ha gluténmentes lisztet akar vásárolni
Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben , a Facebook-on, az Instagramon vagy a X-en, Tiktok-on is!