Húsvéti saláta - nemcsak nyulaknak...
Egy finom saláta - és még a húsvéti "túlevésben" is segítség lehet!
Hozzávalók:
Forrás: Napidoktor
1 konzerv kukorica, levével együtt
40 g sárgarépa nyersen apróra reszelve
1 db kicsi alma hámozva nagy lyukún lereszelve
fél citrom héja aprón bele reszelve + leve
7 ml olívaolaj
fél gerezd fokhagyma beletörve,vagy apróra reszelve
kevés oregáno bele (ízlés szerint)
Elkészítés:
A felsorolt összetevőket összekeverjük egy tálban, behűtjük és fogyasztható.
Egy kis szakma a recepthez:
A túl sok koleszterin mellé (így a tipikus húsvéti ételek miatt) adjunk egy kis segítséget is a szervezetnek: az olívaolaj (koleszterin-szint csökkentő hatás), fokhagyma (erek védelme), alma,sárgarépa (koleszterin-kötő rostok), citrom,sárgarépa (antioxidánsok), kukorica (emésztés javító rost) használatával.
Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben , a Facebook-on, az Instagramon vagy a X-en, Tiktok-on is!