Ezeket látta már?

Fél, hogy megfázik a gyereke az iskolában? Ezeket a gyógynövényeket, vitaminokat javasolja az orvos

iskola

A veseproblémák és a megfázás megelőzése érdekében érdemes megfogadni az orvos-természetgyógyász gyakorlatias tanácsait.

Dr. Mangó Gabriella, orvos-természetgyógyász írt arról, mit tehetünk, hogy a gyerekünk ne fázzon meg az iskolapadban. A réteges öltözködés, a székpárna, a fél óránkénti átmozgatás a legfontosabb - és persze, a vitaminok:

"Azt javaslom, hogyha kell, akkor harisnyát is vegyenek a gyerekek, ne csak a lányok, a fiúk is a nadrág alá. Mindenkinél legyen hosszú ujjú póló, amit, és ebben a szülői munkaközösségek egyöntetű kérése, állásfoglalása kellene, hogy senkit ne nevessenek ki a társai, ha a szülök eszkimónak öltöztetik a gyereket, a testnevelésóra végéig tartsanak is magukon. Utána a hosszú ujjú felső biztosan vizes lesz, a fürdés talán higikendővel megoldható és tesi után átöltözés. A réteges öltözködés alapvető!

Legyen mindenki feneke alatt párna, ez is egyöntetű kellene legyen minden gyereknél, hogy ne legyenek húgyúti felfázasaik és állandó vesegyulladásaik. Tizennégy-tizenhatéves kortól a tőzegáfonya szedhető megelőzésre, vagy ha baj van akkor akár kisvirágú fűzike is használható. Ha nagy baj van, akkor laborban vizeletvizsgálat lehet, hogy elkerülhetetlen.

A szerves cink 14 éves kortól adható, bár nem vagyok a gyerekkori étrendkiegészítők szedésének a híve, de ez a korosztály már igencsak átmenet a felnőttkor felé.

A bélflórajavítás alap, protexin junior rágótabletta minden gyereknek 4-5 éves kortól jó valasztás vagy stresszesebb gyerekeknél, ahol a bélrendszeri candidiázis többször fordul elő, akkor protexin candies plusz.

Ha lehet, kérem a tanárokat, hogy minden fél órában 5 perc laza átmozgatással segítsék a gyerekek végtagjainak a keringését, a ceruzát is jobban tudják fogni, az agyuk is jobban fog. Lehet, hogy a csengetési renden is módosítani kellene, és még azt is elképzelhetőnek tartanám, hogy ha minden kötél szakad, akkor a testnevelési órákat sétákká változtatnám, mert ahhoz nem kellene levetkőzni.

Ha kell, akkor vékony kesztyű, meleg pulóverek, meleg tea a tanórák alatt legyenek!

Óvodában dupla nadrág, dupla felső, mert az ovisok többsége a padlón játszik.

A D-vitaminról ne feledkezzünk meg!

Kicsiknek csepp formájában feltétlenül adni, nyolcéves kortól három naponta 2000 NE mehet, tízéves kortól 3000 NE két-három naponta, tizennégyéves kortól 2000-3000 NE nem lesz sok naponta.

Ha meleg teát adtok reggel a gyereknek azt ne műanyagflakonba tegyétek! És fölösleges is elvinni, mert úgyis szobahőmérsékletű lesz két óra alatt."

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészségKalauz