Bipoláris depresszió: az USA-ban is a Richter gyógyszerét használják

#depresszió #bipoláris depresszió #mániás depresszió #antipszichotikum
2019.05.29.

Bővült az alkalmazhatósága a Richter gyógyszerének, egyik antipszichotikumának az amerikai piacon. Mit jelent ez?

Bővült az alkalmazhatósága a Richter antipszichotikumának az amerikai piacon, ehhez kapcsolódóan a gyógyszeripari vállalat 10 millió dolláros mérföldkő bevétellel számol, amelyet a második negyedévben könyvelhetnek el - mondta Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője az MTI-nek kedden.

Magyar antipszichotikum a tengerentúlon

A Richter Gedeon Nyrt. és a dublini székhelyű Allergan plc kedden jelentette be, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) engedélyezte a Vraylar néven forgalmazott, cariprazine hatóanyagú kapszulák kiterjesztett alkalmazási előiratát az I. típusú bipoláris betegséghez társuló depressziós epizódok kezelésére (bipoláris depresszió) felnőtt betegeknél. 

 A mostani FDA engedély olyan új lehetőséget ad az orvosok kezébe, hogy egyetlen készítménnyel kezelhessék az I. típusú bipoláris betegség valamennyi tünetét, mániás, kevert vagy depressziós epizódok esetén - mondta a közleményben Stephen Stahl, a California San Diego egyetem pszichiátria professzora. 

Bélflórán keresztül gyógyítható a depresszió: kattintson tovább a részletekért!

Egyre többen küzdenek bipoláris depresszióval

Az Egyesült Államokban majdnem 11 millióra tehető a bipoláris betegségben szenvedő felnőtt betegek száma, a betegség szélsőséges kedély-, energia- és tevékenységi szint ingadozásokat okozhat.

A Vraylart a Richter kutatói fedezték fel, fejlesztették az Actavis-szal (Allergan-nal) közösen és licencbe adták át nekik az Egyesült Államokban és Kanadában történő értékesítésre. 

A Richter kutatói által felfedezett és az Allergannal közösen fejlesztett gyógyszer 2016 márciusa óta van forgalomba az Amerikai Egyesült Államokban skizofrénia és bipoláris mánia kezelésére. 

Forrás: MTI