A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Ezekből a gyógyszerekből fogy a legtöbb hazánkban

#antibiotikum #provitamin #magyarok egészsége #Magyarország
2019.02.13.

Magyarországon sajnos még mindig sokan kizárólag a gyógyszerektől várják a megoldást. Pedig a betegségek megelőzésének és kezelésének csak egy része a gyógyszeres kezelés!

Hirdetés

A háziorvosok sokszor a betegek nyomására írnak fel antibiotikumot - talán éppen ezért az aranyérmes gyógyszere a magyaroknak a több komponensű antibiotikum. Úgynevezett kényszer-gyógyszerfelírásnak is hívják ezt a nem csak Magyarországon létező jelenséget, amikor a páciensnek nem lenne szüksége antibiotikumos kezelésre, de az orvos a biztonság kedvéért felírja. De ez egy helytelen eljárás.

Vegyük csak példaként, hogy régen penicillint írtak fel az orvosok szinte mindenre - aminek köszönhetően a sikerült 70%-ban penicillin rezisztens, ellenálló vírusokat "produkálni". És valószínűleg ez lesz a következménye a túlzott antibiotikum fogyasztásnak is.

A magyarok gyógyszerfogyasztása

  1. antibiotikum (amoxicillin és enzim-inhibitor)
  2. D3 provitamin csontritkulás ellen
  3. antibiotikum (azitromicin)
  4. vérhígító stroke és infarktus megelőzésére (acetilszalicilsav)
  5. gyomorsav-termelést gátló szer (pantoprazol)
  6. értágító
  7. szívgyógyszer (nebivolol)
  8. húgysavcsökkentő köszvényeseknek
  9. koleszterinszint-csökkentő
  10. szívgyógyszer (amlodipin)
Forrás: infostart.hu
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.