Ezeket látta már?

Ilyen visszafordíthatatlan betegségeket okozhat a krómhiány

kromhiany_krompotlas

A krómhiány igaz, csak közvetetten, de súlyos betegségek kialakulásához is hozzájárulhat, nézzük, melyikekhez.

Néhány hiánybetegséget még a laikusok is jól ismernek, de sok, a nem kielégítő táplálkozásból fakadó problémával kevesen vagyunk tisztában. A króm az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelemek egyike. Bár nagyon kevés kell belőle, a szerepe mégis hatalmas, többek között hozzájárul például a megfelelő szénhidrát-anyagcseréhez és a normál vércukorszint fenntartásához, az inzulinrezisztencia, a prediabétesz és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is képes csökkenteni.

Cukorbetegség és a krómhiány kapcsolata

A cukorbetegséget napjaink egyik legsúlyosabb közegészségügyi problémájának tartják, az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a WHO szakemberei szerint néhány évtizeden belül közel 600 millió embert érinthet a diabétesz!

A cukorbetegség azonban jóval súlyosabb probléma annál, mint ahogyan azt sokan hiszik. A diabétesznek (különösen, ha valaki nem követi az orvos előírásait, hanyagolja a gyógyszerszedést vagy nem változtatja meg az életmódját), rendkívül súlyos, visszafordíthatatlan következményei is lehetnek.

Miért fontos a króm? Kiderül a videónkból:

A cukorbetegség ugyanis lassan, évek alatt tönkreteszi az ereket és az idegeket, jelentősen megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát is. A szakemberek szerint a cukorbetegek mintegy háromnegyede valamilyen kardiológiai probléma miatt veszíti el az életét, és a világon minden hatodik másodpercben meghal valaki a diabétesz szövődményei miatt!

A cukorbetegség mellett az elégtelen krómbevitel az összetett anyagcserezavar, az úgynevezett metabolikus szindróma rizikóját is növeli. Ez a tünetegyüttes a hasi elhízás, túlsúly, emelkedett vércukorszint mellett magas vérnyomással, magas vérzsír- és koleszterinszinttel jár együtt, ezek pedig mind hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához is.

Ezért lehet veszélyes a krómhiány - kattintson tovább!

Természetes csak a króm pótlásával ezeket a betegségeket nem tudjuk megelőzni, a megfelelő életmód és a helyes táplálkozás mellett azonban csökkenthetjük a kialakulásuk rizikóját.

Forrás: EgészségKalauz