Ezeket látta már?

Egy egyszerű vesekőműtétnek indult, végül az összes végtagját amputálni kellet az ápolónőnek

amputáció, vesekő, műtét, vérmérgezés

Egy kentuckyi anyuka, aki egy rutin vesekőműtét után vérmérgezés következtében minden végtagját elveszítette, elmesélte történetét és azt, hogy hogyan készül hazatérni.

A 41 éves Cindy Mullins karácsony előtt arra ébredt az altatásból, hogy az orvosok mind a négy végtagját amputálták, hogy megmentsék az életét. Egy rutin vesekőműtétet hajtottak nála végre, mikor vérmérgezést kapott. - írja a Daily Mail.

A fizikoterápia révén most már fel tud ülni, felemeli a karját, hogy megvakarja az orrát, mozgatja a fejét, eszik, és még az üzeneteit is tudja görgetni

A Good Morning America című lapnak adott interjújában Mullins arról beszélt, mit tesz majd, ha hazatér és elmagyarázta azt is, hogy mi történt a kőeltávolítás során.

Elmagyarázta, hogy egy elektív vesekő műtét mellett döntött. Az orvosa a műtét után, ideiglenes stentet hagyott a testében, hogy megakadályozza az elzáródást.

Az orvos utasítására otthon eltávolította a stentet, rosszul lett, és a férje találta meg a padlón. Mullinst azonnal kórházba szállították, és az orvosok vizsgálatokat végeztek rajta.

Az egykori nővér azt mondta: „Megmérték a vérnyomásomat, és 50 volt, akkor már éreztem, hogy nagy a baj. Mindkét karomon elkezdték az IV-t, és utána már nem is emlékszem semmire."

A családját ekkor értesítették, hogy súlyos helyzetbe került

Állapotának stabilizálása érdekében lélegeztetőgépre helyezték, majd dialízist kapott és ECMO-gépre rakták, hogy a szíve és a tüdeje pihenni és gyógyulni tudjon.

Miközben szervei megkapták a szükséges támogatást, a lábain és a karjain hólyagok keletkeztek.

Mire eltávolították a lélegeztetőgépről, a végtagjai szinte teljesen elhaltak, ezért amputálásra került sor.

„Amikor azt mondták, hogy ez meg fog történni, hogy elveszítem a kezeimet és a lábaimat, nem voltam dühös. Béke volt körülöttem. Nem voltam ideges emiatt, tudtam mi vár rám. "

"Az orvos, akivel dolgoztam, ezt mondta a műtét amputáció után: "Ezt kellett tennünk, hogy megmentsük az életét." Úgy gondolom, mindenki azokkal a lapokkal játszik, amiket az élet oszt neki. Nekem most ezeket osztotta. "

A barátok és a családtagok Cindy mellett állnak, aki nap mint nap megbirkózik a fárasztó rehabilitációjával.

Hazatérve Mullins egy elektromos kerekesszékre támaszkodhat, hogy önállóan mozoghasson, de a későbbiekben protézist fog kapni, hogy újra járni tudjon.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Nem megfelelő kórházi ellátás, orvos és nővérhiány: mi vár a kórházakra idén?

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!





EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

egészségügy hírek

Forrás: http://www.dailymail.co.uk
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához