Ezeket látta már?

A Google segíthet korábban felismerni a daganatos betegségeket?

google, diagnózis, betegség, szűrés

A betegségek korai felismerésében nagy szerepe lehet a keresőmotorok adatainak, hiszen azokból kiszűrhető, hogy a diagnózis előtt ki, mennyivel korábban keresett rá bizonyos tünetekre.

Az AC News számolt be egy kutatásról, ami azt vizsgálta, hogy milyen módon segíthetnek az internetes kereséseink az orvoslásban, a szűrésben, a diagnózis korábbi felállításában.

A kutatók arra utottak, hogy „Dr Google ” akár arra is alkalmas lehet, hogy sokkal korábban kimutassa a petefészekrákot, mint amire jelenleg képes a tudomány. Erre a feltételezésre úgy jutottak, hogy a kísérletben résztvevő, később petefészekrákkal diagnosztizált nők már jóval a diagnózis előtt - 4 hónappal azelőtt, hogy a háziorvosok a pácienseket további vizsgálatokra küldték volna - húgyúti tünetekre irányuló kereséseket indítottak, amiket a Google kiugrónak ítélt meg. Emellett a kismedencei fájdalom is már 70 nappal az első, komolyabb vizsgálatok előtt megjelent a keresésekben.

A kutatók így arra jutottak, hogy a keresőmotorok adatainak felhasználása segíthet abban, hogy feltérképezzék, mikor és milyen tünetek jelennek meg a betegeknél, és a korai diagnózisban is nagy szerepük lehet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Csomó, daganat a mellben: ezek az információk életet menthetnek!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

Daganatos betegségek

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához