Ezeket látta már?

Mostantól a régebbi recepteket is láthatja az EgészségAblak alkalmazásban

orvosi alkalmazás, egészségablak, online receptek

Egy új funkciónak köszönhetően már a korábban kiváltott receptek is megtekinthetők a folyamatosan bővülő EgészségAblak mobilalkalmazásban – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence elmondta: a Receptek menüpontban az aktív receptek mellett az elmúlt években felírt, valamint kiadott receptekhez is hozzáférhetnek a felhasználók, akik így könnyedén ellenőrizhetik, hogy előző betegségükre pontosan milyen gyógyszereket, milyen hatóanyaggal és adagolásban szedtek.

Így egy felmerülő egészségi probléma esetén bármikor könnyen, gyorsan és egyszerűen visszakereshetik a korábban szedett gyógyszereket, és az orvosnak is pontosabb adatokkal szolgálhatnak a gyógyítás meghatározásához.

Praktikus funkció, amely az egészségügyi dolgozók munkáját is segíti

Eddig összesen öt funkció található meg az alkalmazásban: az e-receptek, az e-leletek, a háziorvos adatai, a digitális oltási igazolványok, valamint elérhető belőle 0-24 órában az EgészségVonal is.

Rétvári Bence beszélt arról is, hogy az alkalmazást közel 2 millió 453 ezren töltötték le.

Az EgészségAblak népszerűségét az is jól mutatja, hogy az applikáción keresztül az indulás óta több mint 552 ezer receptet használtak fel, és csak az elmúlt 30 napban 1,5 millió egészségügyi dokumentumot töltöttek le.

"Ma már mindenkinek lehetősége van rá, hogy az összes egészségügyi dokumentuma ott lapuljon a zsebében, így bármikor hozzájuk tud férni" – tette hozzá az államtitkár.

Szeptembertől családbarát mobil alkalmazássá vált az EgészségAblak

Ami azt jelenti, hogy meghatalmazás esetén a családtagok, például gyerekek, idősebb szülők dokumentumai is elérhetővé váltak. Így a szülők is könnyebben válthatják ki gyerekeik gyógyszereit, vagy egyszerűbben férnek hozzá a gyerek leleteihez.

EgészségAblak belépés, EgészségAblak bejelentkezés mobileszközökön

  1. Nyomjunk az EgészségAblak alkalmazás ikonjára mobiltelefonunk vagy tabletünk kijelzőjén. Amennyiben nem rendelkezünk még az applikációval, töltsük le a Google Play vagy az Apple Store oldaláról.
  2. Első bejelentkezéskor az alkalmazás megnyitása után fogadjuk el az Általános Felhasználási Feltételeket és az Adatkezelési Tájékoztatót, majd nyomjunk a ‘Tovább’ gombra.
  3. A belépési oldalon nyomjunk az ‘Ügyfélkapu’ gombra.
  4. Válasszuk ki az Ügyfélkapu belépés módját (Ügyfélkapu azonosítás, Ügyfélkapu plusz, elektronikus személyi igazolvány, telefonos azonosítás, arcképes azonosítás), és adjuk meg az azonosításhoz szükséges adatainkat.
  5. Első bejelentkezéskor adjuk meg TAJ-számunkat.
  6. A belépési folyamat során beállíthatjuk az egyszerűsített belépést a TAJ-szám megadása után.
  7. Amennyiben helyesen adtuk meg a belépéshez szükséges információkat, a rendszer automatikusan beléptet a regisztrált felhasználók számára elérhető felületre.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

egészségügy

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához