Ezeket látta már?

Lapszemle

10 ezerrel kevesebb daganatos beteg került be az ellátórendszerbe

egészségügy hírek daganatos beteg ellátórendszer

Ezek voltak az egészségügyi szektort érintő legfontosabb hírek a héten.

Az egészségügybe öntött több forrás csak egy bizonyos pontig teremt plusz értéket, egy szint felett a rendszer produktuma elkezd platózni - mutatott rá a szakértő előadásában. A szakember felvetette a magán és állami egészségügyi ellátás jobb együttműködése érdekében a koncessziós rendszer alkalmazását idehaza - számolt be a Portfolió.

Idén már 2. alkalommal jelent meg a magánegészségügy befolyásos szereplőit bemutató rangsor. A kiadvány a harminc fős lista publikálása mellett idén is megvizsgálta a szektor legégetőbb problémáit - írta meg a Pharmindex.

Megszűnik a munkahelyi kötelező orvosi vizsgálat, derült ki egy kedd éjszaka benyújtott törvénymódosítási javaslatból. A munkáltatók és a munkavállalók adminisztratív terheinek csökkentése érdekében a munkaköri alkalmasság vizsgálata tekintetében általános jelleggel megszűnik a kötelező orvosi vizsgálat - olvasható az Egészségkalauzon.

A nagyízületi műtétek esetében a betegek 88%-a először ortopéd orvost választ, és csak utána keresi meg, hogy az operatőr melyik intézményben dolgozik - derül ki egy nemrégiben közzétett kutatásból.

A pandémia miatt bő egy évre gyakorlatilag leálltak a diagnosztikai vizsgálatok, a KSH adatai szerint 2020-ban 10 ezer daganatos emberrel kevesebb került be az ellátórendszerbe. Az adatok alapján ebből minden 10. prosztatarákkal küzd, ami a férfiak körében a 3. leggyakoribb halált okozó betegség - jelent meg egy friss publikációban.

A brit egészégügyi hatóság az ágazat terhei csökkentése és a népesség egészségmegőrzése érdekében a mesterséges intelligenciát is beveti. 16 éve nem vártak olyan sokan műtétre, mint októberben - számolt be a Világgazdaság.

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Áttörés két vérbetegség kezelésében: zöld utat kapott egy génterápia

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: Egészségügyi Üzleti Hírmondó
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához