Ezeket látta már?

Rossz a vérnyomása, magas a koleszterinje? Így segíthet az étcsokoládé!

étcsokoládé magas vérnyomás koleszterin

Ha szereti az étcsokit, ennek a hírnek nagyon fog örülni!

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt a csokoládé áldásos hatásairól:

"Egy mendeli randomizációs vizsgálat szerint a fekete csoki fogyasztása ok-okozati kapcsolatban áll az esszenciális (másként elsődleges és egyben leggyakoribb) magas vérnyomás kockázatának kisebb voltával, legalábbis a vizsgált európai eredetű népességben. A mendeli randomizáció olyan módszer, ami egy gén különböző változatainak felhasználásával vizsgálja azt, hogy egy külső esemény mennyiben felelős egy betegség kialakulásáért, mennyire okozója a betegségnek. "

A magas kakaó tartalmú étcsokoládénak ezen felül is vannak előnyös tulajdonságai:

 1. Javíthatja a véráramlást
 2. Növelheti a "jó koleszterin ", azaz a HDL szintjét
 3. Kitűnő antioxidáns forrás
 4. Egy 100 grammos, 70-85% kakaó tartalmú étcsokoládé a következőket tartalmazza:
 • 11 gramm rost
 • vas
 • magnézium
 • réz
 • mangánra
 • kálium
 • foszfor
 • cink
 • szelén

Tudta, miért annyira ellenállhatatlan a csokoládé sokunk számára?

Angliai kutatók megfejtették azt a fizikai folyamatot, amely a szájban zajlik egy darab csokoládé elfogyasztásakor, amikor is a szilárd anyag selymes emulzióvá változik, és amit sokan teljesen ellenállhatatlannak találnak.

Amikor a csokoládé érintkezik a nyelvvel, zsír szabadul fel, amely bevonja a nyelvet és a száj egyéb felületeit. Ez a zsíros film az, amitől a csokoládé selymes érzetet kelt, amíg a szájban van.

A csokoládéban mélyebben lévő zsír meglehetősen korlátozott szerepet játszik, és mennyisége csökkenthető anélkül, hogy ez befolyásolná a csokoládé élvezeti értékét. Mert a csokoládéban lévő zsír elhelyezkedése számít a a zsíros filmbevonat képződés minden szakaszában, és ezt ritkán kutatták.

A teszteket luxusmárkájú étcsokoládé felhasználásával végezték a Leedsi Egyetemen tervezett mesterséges 3D-s nyelvmodell felületen.

A csokoládéevés során fellépő fizikai mechanizmusok megértésével a csokoládé következő generációja fejleszthető ki, amely a magas zsírtartalmú csokoládé érzetét kínálja, de mégis egészségesebb, csökkentett zsírtartalmú választás."

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Magas koleszterinszint: ne a tojást hibáztassa érte!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

koleszterin

Forrás: Egészségügyi szakirodalmi tallózó
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához