Ezeket látta már?

Fiatalokat drogoznak be tűszúrással szórakozóhelyeken

drog, szórakozóhely

Az áldozatok beszámolói hasonlók: az esti szórakozás alkalmával a tömegben szúrás éreznek, rosszul lesznek, szédülnek, és van, hogy elájulnak.

Spanyolország 10 különböző tartományában elkövetett, rejtélyes tűszúrásos támadásokat vizsgálnak a hatóságok - mondta Fernando Grande-Marlaska belügyminiszter Madridban.

A tárcavezető tájékoztatása szerint eddig több mint hatvan áldozat tett feljelentést ismeretlen tettes ellen. A hatóságok feltételezése szerint az esetek hátterében állhat például, hogy valamilyen kémiai anyagot fecskendeznek az áldozatokba bűncselekmény elkövetése, például nemi erőszak szándékával, de az is lehetséges, hogy "bizonytalanság érzésének keltése", vagy a nők megfélemlítése a cél.

A legtöbb esetet Katalóniából és Baszkföldről jelentették, az áldozatok között van külföldi turista is. Az áldozatok közül többen a támadás után azonnal rendőrséghez fordultak, de az orvosi vizsgálatok eddig egy alkalommal, egy fiatalkorú lánynál mutatták ki drog, MDMA (metiléndioxi-metamfetamin) jelenlétét a szervezetben.

A Spanyolországban most felbukkant jelenség miatt már Európa több országában is nyomoznak a hatóságok. Az El Espanol című spanyol lap szerint Nagy-Britanniában több mint 1300, Franciaországban 800 feljelentés érkezett tűszúrásos támadás miatt.

Ez is érdekelheti:

Ksse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához