Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található! Igen Nem

Ezeket látta már?

Borzalmas tett: hét csecsemőt gyilkolt meg ez a nővér - nem tudni miért tette

gyilkos nővér csecsemő gyilkosság

Több babának levegőt fecskendezett a vérébe, másokat erőszakkal tejjel etetett, néhányat pedig inzulinnal gyilkolt meg.

Hét csecsemő meggyilkolásában találta bűnösnek az esküdtszék

A most 33 éves Lucy Letby 2015 júniusa és 2016 júniusa között hét csecsemőt gyilkolt meg a Countess of Chester kórházban, hét másikat pedig megpróbált megölni. A borzalmas tettek motivációja máig rejtély.

Hét csecsemő meggyilkolásában bűnösnek találta az esküdtszék Lucy Letby ápolónőt, aki ezzel az Egyesült Királyság első számú gyerekgyilkosává lépett elő. Ítéletet hétfőn hirdet a bíróság - írta meg az Euronews.

Lucy Letby 2018as letartóztatásának pillanatai egy most először közzétett felvételen:

Letbyt bűnösnek mondták ki további hét újszülött meggyilkolásának kísérletében is, két hasonló ügyet pedig nem sikerült rábizonyítani. A borzalmas tettek indítékát a mai napig nem sikerült megállapítani.

Gyászt és halált okozott

Az öt fiú és két lány csecsemőt - köztük egy koraszülött ikerpárt - a 33 éves nő 2015 júniusa és 2016 júniusa között ölte meg, amikor a nyugat-angliai Chester városának kórházában dolgozott újszülötteket gondozó ápolónővérként. Több babának levegőt fecskendezett, másokat erőszakkal tejjel etetett, néhányat pedig inzulinnal gyilkolt meg.

Pascale Jones ügyész a közleményében azt írta: Letby "kezében az olyan ártalmatlan anyagok, mint a levegő, a tej, a folyadékok, vagy az olyan gyógyszerek, mint az inzulin, halálossá váltak. Eltorzította a tanultakat, és fegyverként használta a mesterségét, hogy kárt, gyászt és halált okozzon."

A tárgyaláson Letby nem volt jelen, előtte azonban végig azt állította, hogy tévesen vádolták meg, hogy elfedjék a kórház mulasztásait. Ragaszkodott ahhoz, hogy nem ártott a csecsemőknek, és a kórházban szerinte tapasztalható rossz higiéniai és személyzeti problémákat okolta.

A kormány független vizsgálatot rendelt el a Lucy Letby elleni mai ítéleteket követően - írja a BBC. A vizsgálat "a Countess of Chester kórházban történt gyilkosságok és gyilkossági kísérletek körülményeit fogja megvizsgálni, hogy a családok megkapják a szükséges válaszokat" - igéri a kormány közleménye.

Az egész kórház megdöbbent

Dr. Nigel Scawn, a chesteri kórház orvosigazgatója szerint az egész kórház "mélyen elszomorodott és megdöbbent" Letby bűntettei miatt. "Rendkívül sajnáljuk, hogy ezeket a bűncselekményeket a mi kórházunkban követték el", mondta az igazgató, hozzátéve, hogy "az eset mély hatással volt betegeinkre" és a tágabb helyi közösségre. Hangsúlyozta azt is, hogy "jelentős változások" történtek a kórházban, amióta Letby ott dolgozott."

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Szabálytalan, de emberséges: ezt tette a mentős a kislánnyal

Forrás: Euronews
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához