Ezeket látta már?

Ha itt él, zárja be az ablakot: Szerencs környékére és a Mátrára már özönvíz zúdult

zápor, zivatar, időjárás, vihar, villámárvíz, özönvíz

Tállyán villámárvizet okozott a hirtelen jött eső, de leszakadt az ég a Mátrában és a Tiszántúl délkeleti részén is.

Lassan mozgó zivatarok alakultak ki az Északi-középhegységben és a délkeleti tájakon. A keleti határ közelében található Okányból Oláh Ferenc 40 mm körüli csapadékmennyiségről számolt be, amit fotóval is alátámasztott az Időképnek.

Az Északi-középhegységben is felhőszakadással kísért zivatarok törik meg a csendet. Szerencstől északra mintegy másfél órán keresztül toporgott az a cella, amely Tállya környékén villámárvizet okozott.

Nézze meg, merre halad a vihar - kattintson

Villámárvíz

Mátraverebély környékét elnyelte a felhőszakadás:

Kedden az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de néhány helyen az erősebben megnövekvő gomolyfelhőkből zápor, zivatar kialakulhat. A szél csak záporok, zivatarok környezetében erősödik meg, fokozódik viharossá. A legmelegebb órákban 25-31 C-fokra van kilátás.

Nem érkezik front, de a vérnyomás-panaszokkal élőkre nehéz nap várhat

Jellemző lehet még a dekoncentráltság, keringési panaszok, fáradékonyság, a szeles tájakon ingerlékenység. A nagy napi hőingás miatt nehéz nap vár a szívbetegekre, valamint az idősekre.

A reggeli erősebb lehűlés miatt erősödhetnek az ízületi panaszok, egyesek végtagfájdalmakkal ébredhetnek, nő a megfázásveszély.

11 és 15 óra között a naposabb tájakon és időszakokban erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban tartózkodóknak ajánlott gondoskodni bőrük megfelelő védelméről.

Forrás: Időkép
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához