Ezeket látta már?

Tragikus hirtelenséggel meghalt Jakab Ferenc virológus

jakab ferenc, halál, virológus

Az ország egyik vezető virulógusát a Pécsi Tudományegyetem saját halottjának tekinti.

"46 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt Jakab Ferenc virológus, egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem innovációs rektorhelyettese, a Nemzeti Virológiai Laboratórium vezetője" – közölte a Virológia Pécs nevű Facebook oldal. Mint írták, Jakabot a Pécsi Tudományegyetem saját halottjának tekinti, „emlékét tisztelettel és kegyelettel megőrzi”. A professzor halálhírét a Virológiai Intézet és a Pécsi Tudományegyetem is megerősítette - hétfőn adnak ki részletes nekrológot.

A virulógusprofesszor 2020 szeptembere óta az MTA doktora volt

Jakab Ferenc 2020-tól a Koronavírus-kutatási Akciócsoport vezetőjeként tevékenykedett. A koronavírus-járvány kirobbanása óta a széles nyilvánosságban is közérthető módon, folyamatosan tájékoztatott a pandémiáról és annak természetéről, nagyban hozzájárult, hogy segítsen megértetni a laikusokkal is a járvány természetét és az oltások szükségességét.

A Pécs Aktuál három, független forrásból is úgy értesült, a tragikus váratlansággal elhúnyt virológus öngyilkos lett.

'Úgy tudjuk, magánéleti okok állhatnak a háttérben, a 46 éves professzor ezért vetett véget önkezével az életének – az egyetemen azt beszélik, hogy felakasztotta magát -; testét ma reggel találták meg.' - írták.

Családja és kollégiái megdöbbentek a szomorú hír hallatán, senki nem számított ilyen tragédiára. A Pécsi Tudományegyetem információink szerint saját halottjának tekinti, az ügyben később adnak tájékoztatást.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Virológia Pécs/Facebook
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához