Ezeket látta már?

Szörnyű tragédia: meghalt 2 kismama a nyíregyházi kórházban

kismama, szülés, gyermekágyi halál. nyíregyházi kórház

Két kismama vesztette életét egyetlen napon belül a nyíregyházi kórházban, azonban egyelőre egyik érintett családja sem tudja pontosan, mi is történt velük ezen a tragikus napon.

Egy máriapócsi édesanya császármetszéssel adott életet kisfiának, de a műtétet követően az intenzív osztályon került kezelésre. Az áldozat egy szobában volt egy újfehértói édesanyával, aki ikreknek adott életet. Sajnálatos módon mindketten életüket vesztették.

A tragikus eseményekről a máriapócsi nő családja számolt be az RTL Híradóban. Az elmondásuk szerint az édesanya harmadik gyermeke egészséges volt, azonban a szülés után napról napra gyengébb lett. Az áldozat húga szerint a terhességet jól viselte a testvére, de a 9. hónapban egy vérvizsgálat véralvadási problémákat állapított meg nála. A gyógyszeres kezelés pozitív hatást gyakorolt az állapotára, de az orvosok úgy döntöttek, hogy előre hozzák a szülést.

A család szerint az édesanya egy szobában volt egy újfehértói kismamával, aki szintén császármetszéssel hozta világra ikerlányait, de a műtétet követően rosszul lett, és ő is életét vesztette. Az kismama ikerlányait már hazaengedték a kórházból, és a karácsonyt is otthon tölthették.

A nyíregyházi kórház az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy mindkét esetben elindították a belső vizsgálatot. Ugyanakkor hozzátették, hogy a két eset között nincs összefüggés, és úgy vélik, hogy mindkét esetben előre nem látható események történtek, amelyeket a szakszerű ellátás ellenére sem tudtak megakadályozni.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Laboreredmények: ezek a rövidítések mutatják a leleten, ha gond van

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

laborvizsgálat

Forrás: RTL Híradó
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához