Ezeket látta már?

Ezekben a városokban még mindig sok a covidos beteg

koronavírus, örökítőanyag, növekedés csökkenés

Több városban is növekedett a szennyvizekben található SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja.

Az NNGYK legfrissebb tájékoztatója szerint a 11. héten országos átlagban tovább csökkent a szennyvizekben található SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja. Azonban néhány városban, mint például Békéscsabán, Miskolcon, Salgótarjánban, Szekszárdon és Szombathelyen, enyhe emelkedést tapasztaltak a tendenciában.

Ellentétben ezzel, csökkenés figyelhető meg Budapesten, Egerben, Nyíregyházán, Szegeden, Szolnokon és a vizsgált Budapest környéki agglomerációs településeken.

A szennyvízminták országos átlagában januárban főként a JN.1 variáns (a BA.2.86 alvariánsa) volt jelen, és más leszármazási vonalak örökítőanyaga a kimutatható szint alá csökkent. A vizsgált időszakban a szennyvízminták variánsmegoszlása hasonló arányban volt a klinikai mintákéhoz. Februártól kezdve a SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációjának folyamatos csökkenése miatt a szennyvízminták már nem alkalmasak variánsok vizsgálatára.

Az NNGYK emellett azt is közölte, hogy a 11. héten az Influenza A vírus örökítőanyagának koncentrációja tovább csökkent a szennyvizekben. Ebben a héten egyik mintában sem volt kimutatható mennyiségben az Influenza A vírus örökítőanyaga.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezek a hétköznapinak tűnő jelek ásványianyag-hiányt jelezhetnek

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

ásványi anyag pótlás

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához