Ezeket látta már?

Nemzetközi együttműködésben mutatkozott be a Semmelweis Egyetem Londonban

London, Semmelweis Egyetem, orvos, együttműködés

Londonban, a magyar nagykövetségen tartott bemutatkozó rendezvényt Semmelweis Egyetem.

A magyar nagykövetségen megszervezett szakmai és sajtóeseményen Merkely Béla, az intézmény rektora elmondta: minden tudomány nemzetközi, ma már nem lehet egyetlen egyetemen, kutatólaboratóriumban olyan jelentős tudományos eredményt elérni, amely megváltoztatná a mindennapi betegellátási gyakorlatot.

A Semmelweis Egyetemnek jelenleg mintegy kétszáz jelentős egyetemmel van komoly tudományos együttműködése, köztük olyan vezető intézményekkel, mint az amerikai Harvard, vagy a nagy-britanniai Oxfordi Egyetem, a King's College és az Imperial College.

Nemzetközi együttműködések

Merkely Béla hangsúlyozta: a koronavírus-járvány alatt kialakult információcsere is szélesítette az egyetemek közötti nemzetközi együttműködést.

A világjárvány idején "minden adatot, minden tudást azonnal megosztottunk, napokon belül az összes megfigyelés mindenki számára elérhető volt" - tette hozzá.

A londoni bemutatkozó rendezvény céljáról elmondta: az egyetem elsősorban azokat az eredményeket kívánja bemutatni, amelyeket az Egyesült Királyság nagy, neves egyetemeivel közösen sikerült elérnie.

Olyan tudományos eredményekről van szó, amelyek mindenki számára érthetők, remélhetőleg pozitív változást hoznak az emberek életében, hosszabb, egészségesebb életet, jobb diagnosztikát tesznek lehetővé - mondta Merkely Béla.

"Ma jó magyar orvosnak lenni, hiszen két Nobel-díjas tudósunk van az orvostudomány, illetve a fizika területén" - hangsúlyozta a professzor, Karikó Katalinra és Krausz Ferencre utalva.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Kockázati pontszámok alapján rangsorolhatják majd a betegeket

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához