Ezeket látta már?

Meddig él az ember? Kirúgták az oroszok az igazgatót, aki szerint 900 évig

900 évig élt emberek orosz Genetikai Intézet

A tekintélyes tudós nevéhez tudományos igazságoknak ellentmondó kijelentések fűződtek.

  • Kirúgták az Orosz Tudományos Akadémia Vavilov Általános Genetikai Intézetének igazgatóját, Alexandr Kudrjávcevet és január 24-ével helyettese vette át a feladatait, miután elterjedt, hogy még tavaly egy Isten-Ember-Világ című tudományos teológiai konferencián olyan kijelentést tett, miszerint a bűnök genetikai betegégeket okoznak, köztük már az eredendő bűnnel.
  • Kudrjávcev példaként az alkoholizmust hozta fel ami racionális, de szerinte régen az emberek 900 évig is éltek mert a Bibliában ilyen is szerepel és az internetről szerzett grafikonnal támasztotta alá a kijelentését.

Az Oktatási és Tudományos Minisztérium közleménye szerint:

"Január 24-től az N. I. Vavilov RAN Általános Genetikai Intézetének ideiglenes igazgatója Andrey Misyurin, a biológiai tudományok doktora. Andrey Misyurin kinevezése az RAN jóváhagyásával történt. Korábban Alekszandr Kudrjavcev töltötte be az N. I. Vavilov RAN Általános Genetikai Intézetének igazgatói tisztségét."

A minisztérium adatai szerint a Kudrjavcevvel kötött munkaszerződés felmondásának döntése a Munka Törvénykönyvének 278. cikk (1) bekezdése alapján született (az jogosult szerv általi jogi személy elfogadásával, vagy a szervezet tulajdonosával, vagy a szervezet tulajdonosának jogosult személyével (szervével) a munkaszerződés megszüntetéséről hozott döntés kapcsán), és az RAN jóváhagyásával egyeztetésre került.

Az Oktatási és Tudományos Minisztérium hangsúlyozta, hogy az N. I. Vavilov RAN Általános Genetikai Intézet a RAN rendszerében a legrégebbi genetikai intézmény, jelenleg pedig 24 tudományos laboratóriummal, négy tudományos csoporttal, egy nemzetközi központ-laboratóriummal és két közösségi használatú központtal rendelkezik.

A minisztérium megfelelő rendelete szerint Kudrjavcev 2022 júniusától vezette az intézetet.

2023 márciusának közepén Kudrjavcev részt vett a "Isten - Ember - Világ" nevű tudományos-teológiai konferencián. Az eseményt a Minszki és a Szretenszki Lelkészi Akadémiák szervezték. Előadásában Kudrjavcev azt állította, hogy a múltban az emberek élettartama elérte a 900 évet, az "interneten megtalálható grafikonokra" hivatkozva.

Azok között a mutációk között, amelyek a modern ember genetikai betegségeit okozzák, a tudós a bűnöket említette, az "ős- és egyéni bűnöket". Egy interjúban a "Moscovskij Komsomolets" újságnak Kudrjavcev így jellemezte genetikai álláspontját:

"Azzal vádolnak, hogy azt mondom: a bűn a genomban tükröződik. A teológus azt mondaná, hogy a részegség bűne az utódokat érinti. Egy tudományos konferencián az etanol genetikai toxikus hatásairól szóló jelentés lenne, és senki sem tiltakozhatna ellenem, mert több tucat áttekintés és cikk szól erről a témáról.”

Szavait, miszerint az emberek a múltban „900 évet” éltek, azzal magyarázta, hogy ez „a bibliai történelemből következik”. További részletek az RBC oldalán.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

A betegségeink kialakulásának sorrendjén is múlhat, meddig élünk

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: RBC
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához