Ezeket látta már?

Meghalt Sinéad O’Connor, a különleges hangú énekesnő

Sinéad O Connor, halál, öngyilkosság

Az 56 éves énekesnő halálának okát egyelőre nem tudni.

Sinéad O’Connor, ír énekes-dalszerző halálhíréről a a BBC és az RTE adott hírt először, a lapoknak a család közleményét adta le:

„Nagy szomorúsággal tudatjuk, hogy elhunyt szeretett Sinéadunk. Családja és barátai teljesen összetörtek, és a rajongók tapintatát kérik ebben a nagyon nehéz időszakban."

Karrierje Dublinból indult, és az igazán nagy sikert egy feldolgozás hozta meg a számára 1990-ben: Prince Nothing Compares 2 U után a Rolling Stone magazin 1991-ben az év előadójának választotta.

Sinéad élete végéig nonkonformista volt, aki azért borotválta le a haját, hogy a lemezkiadója ellen tüntessen, ugyanis nem a szépségével vagy a nőiességével, hanem hangjával és teljesítményével akarta kivívni mások elismerését.

Az énekesnő élete időről időre feltűnt a bulvár lapok hasábjain. Karrierje elején azért borotválta le a haját, hogy ne a szépsége, hanem a zenéje miatt figyeljenek rá, a 90-es évek végén pappá szentelték az ír ortodox katolikus és apostoli egyházban (a Vatikántól független), majd 2018-ban áttért az iszlám hitre. 2022 elején 4 gyermeke közül az akkor 17 éves fia, Shane öngyilkos lett, ami érthető módon nagyon megviselte az énekesnőt.

Maga az énekesnő is kísérlet meg öngyilkosságot 2015-ben, bipoláris zavarral és összetett poszttraumás stressz-szindrómával küzdött.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához