Ezeket látta már?

Minden oktatásban eltöltött év javítja a várható élettartamot - derül ki egy új tanulmányból

oktatás, iskolázottság, időtartam, halálozási ráta

Egy új tanulmány feltárta a kapcsolatot a várható élettartam és az iskolai végzettség között, összehasonlítva a tanulatlanságot a dohányzással vagy az ivással.

Egy új tanulmány szerint minden oktatási év közel 2 százalékkal csökkentheti a halálozási kockázatot.

Az oktatás hiánya pedig olyan káros az egészségre, mint a mértéktelen alkoholfogyasztás, vagy a cigaretta.

Egy olyan metaanalízis szerint, amely az iskolázottság és a halandóság közötti kapcsolatot számszerűsíti. A vizsgálat 603 tanulmányt tartalmaz a világ minden tájáról. -az eredményeket a The Lancet Public Health tudományos folyóiratban tették közzé.

„Az oktatás önmagában is fontos, nem csak az egészségre gyakorolt ​​előnyei miatt, de az, hogy most számszerűsíteni tudjuk ennek az előnynek a nagyságát, jelentős előrelépést jelenthet” – mondta Dr. Terje Andreas Eikemo, a Norvég Tudományos Egyetem társszerzője és vezetője.

Az általános iskolát végzetteknél átlagosan 13 százalékkal alacsonyabb volt a halálozási kockázat, míg a középiskolát (12 év tanulás) végzetteknél 25 százalékkal alacsonyabb volt a halálozás kockázat azokhoz képest, aki csak félig vagy egyáltalán nem végezték el ezeket az iskolákat.

Akik pedig 18 évig voltak az iskola padban, 34 százalékkal alacsonyabb helyet foglaltak el a halálozási rátán.

Az oktatás szerepe a „halandósági szakadék megszüntetésében”

"Ezek az eredmények hasonlóak a helyes táplálkozás és fizikai aktivitás védőhatásaihoz, valamint az olyan kockázati tényezők ártalmaihoz, mint a dohányzás és az alkohol" - mondták a szerzők.

Az oktatás kötelező az EU-országokban

Itthon már a gyermek 3 éves korától megkezdik a tanítást, ezzel szemben Horvátországban és Észtországban a gyerekek csak 7 évesen kezdik ezt el.

Az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség adatai szerint Franciaországban, Belgiumban és Németországban a leghosszabb a tankötelezettség időtartam.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Feszültnek érzi magát? Ez a farm lehetővé teszi, hogy teheneket öleljen a szorongás enyhítéséért

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

kutatás

Forrás: Euronews
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához