Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: alvászavart és vérnyomásproblémákat hoz a csütörtök

omikron, tünetek, poszt-covid, koronavírus, nehézlégzés, vérnyomás, fáradtság

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nem sokat javulnak az alvásproblémák a front mögött sem!

Az időjárási környezet életünk egyik legfontosabb meghatározója! Ezt támasztja alá az az új tudományos kutatási eredmény is, ami olyan faktorokat azonosított be, amelyek igen komoly humánmeteorológia befolyásoltság alatt állnak, különösen a frontérzékenyek esetében!

Öt évvel is tovább élhet! Ezt vegye komolyan! Egészsége érdekében nézze meg a meteogyógyász® ajánlatát!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökre a hidegfront már elhagyta térségünket, napközben frontmentesen alakul az idő. A hűvösebb időben azonban a fokozott a megfázásveszély, és a hőérzet is alacsonyabban alakul. Az előző napon áthaladt hidegfront nagy eséllyel erősen igénybe vette a szervezetét, legyengült, így fogékonyabbá vált a kórokozókkal szemben, éppen ezért fordítson nagy gondot a higiéniára, illetve a szabad idejét próbálja pihenéssel tölteni. Az időnként erős légmozgás hatására fejfájása jelentkezhet, emellett ingerlékennyé és türelmetlenné is válhat. A nagy napi hőingással érintett területeken a keringési panaszok intenzívebbek lehetnek.

Reggel elsősorban a kopásos ízületi bántalmakkal élők panaszkodhatnak fájdalmakra, ezek most egy-két napig napközben sem mérséklődnek számottevően.

Szabadtéri tevékenységek

A napsütés javítja a hangulatot, de csalóka lehet, ugyanis még emellett is hűvös marad az idő. A szél szintén ront a hőérzeten, egyes időszakokban zavaró lehet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Magas vérnyomás: 7 módszer, amivel az orvos szerint is csökkentheti otthon

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához