Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nehéz csütörtök elé néznek a magas vérnyomással küzdők

kánikula, idősek, folyadékpótlás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a fokozódó meleg tartós terhelést jelent, és már egyre jobban igénybe veszi a szervezetünk!

Nem csak tartós, de egyre erősödő is az idei első hőhullám! És egyre veszélyesebb következményekkel jár, különösen az időjárás-érzékeny emberek esetében! A kiadott riasztást érdemes komolyan venni!

Hőhullám: sokan túl sem élik! A Meteo Klinika döbbenetes tényeit valós kutatási eredmények igazolják!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön is tovább tart a hőség, mely egyre inkább kimeríti a szervezetet. Mivel a nagyvárosokban a hajnali órákban sem frissül fel eléggé a levegő, a folyamatos terhelés rendkívül igénybe veszi testünket. Leginkább a szívbetegek, az idősek, és a vérnyomáspanaszokkal élők veszélyeztetettek, de a hőhullám akkor is megterhelő, ha nem tartozik az említett csoportba. Ön is tapasztalhat alvászavarokat, fejfájást, fáradtságot, tompaságot, ráadásul a következő napokban sem várható, hogy mérséklődnek ezek a tünetei. A koncentrálóképessége is jelentősen csökken, türelmetlenebb, ingerlékenyebb lehet. A déli órákban tartózkodjon hűvös helyen, a lakást is sötétítse be, mert nagyon gyorsan átmelegszik! Pihenj sokat, kerülje a nehéz fizikai munkát, a sportokat!

Bizonyára tapasztalta, hogy a forró napokon ingerlékenyebb, türelmetlenebb a megszokottnál. Próbáljon kikapcsolódni, illetve a napirendjét is tervezze meg, és akkor elkerülheti a váratlan meglepetéseket.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos az izzadás során elvesztett folyadék pótlása: ásványvíz, gyümölcstea, limonádé a legjobb választás, a cukros üdítők, az alkohol ilyenkor tilos! Étkezése során is a könnyű ételeket, gyümölcsleveseket, salátákat részesítse előnyben - a zsíros, fűszeres fogások nagymértékben megterhelik a gyomrát!

UV-sugárzás

Az UV-sugárzás értéke a déli órákban eléri a nagyon erős fokozatot, sőt, az extrémet is megközelítheti, magas faktorszámú készítményekkel óvja bőre épségét. A tűző napon akár 15-20 perc alatt is komoly bőrégést szerezhet, a vízpartokon pedig megsokszorozódik a sugárzásdózis a vízfelület visszaverő hatása által.

Milyen idő lesz csütörtökön?

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, a gomolyfelhőkből északkeleten alakulhatnak ki helyenként záporok, erős zivatarok. A délies szél nyugaton megélénkül. Kora reggel 16-22, délután 31-37 fokot mérhetünk.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Infarktus: nem mindig jár erős mellkasi fájdalommal

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívbetegség

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához