Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: csütörtökön nem jön front, mégis rosszul érezheti magát

fejfájás, alvási apnoé, alvászavar, horkolás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint most nem front, hanem az eseménytelenség válthat ki tüneteket!

Az időjárás-érzékenyek számára a szürkeség és a télen nem megszokott enyheség is terhelő idő is negatívan hathat. Ha ön is lehangolt, nyűgös, migrénesen fáj a feje, ön is érintett lehet! Rémtörténetek!

Veszélybe sodorjuk magunkat! Sok kárt is okozhatunk magunknak, mondja a meteogyógyász®!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön nem érkezik front, de a magasban zajló folyamatos melegedés okozhat panaszokat a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében. Alvászavarok és migrén is jelentkezhet!

A melegfrontra fokozottan érzékenyek körében különböző erősségű tünetek felléphetnek: többek között fokozott migrén és álmosság is jelentkezhet, alvászavarokat is tapasztalhat, ha ön is az érintettek közé tartozik! Napközben inkább az élénkítésre helyezze a hangsúlyt, a figyelmetlenség, szétszórtság ugyanis kellemetlen perceket okozhat. A kávét és az energiaitalokat azonban kerülje. A gyerekek a szokásosnál ingerlékenyebbek lehetnek, nyugtalanságot tapasztalhatnak. Egyeseknél intenzívebbé válhatnak a gyulladásos panaszok is, amik a következő napokban szintén jellemzőek lehetnek.

Légszennyezés

A légszennyezettségben további romlására különösen a szélvédett völgyekben élők számíthatnak: a szállópor légköri koncentrációjának aránya növekedhet meg. Ilyenkor a szabadban való sportolás sem ajánlott, a kisgyerekekre, a légúti megbetegedésekkel élőkre és az asztmásokra pedig még jobban figyeljünk!

Ez is érdekelheti:

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához