Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: csütörtökön nem lesz front, de ingadozhat a vérnyomása

szédülés, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a tartósan markáns frontoktól mentes időben is egyre több panasz léphet fel, akár a kevésbé frontérzékenyek körében is.

Az időjárás-érzékenyek az ősz időszakban sokszor szenvednek állapotromlástól, ilyenkor a frontmentes idő is okozhat akár komolyabb tüneteket is. Ha ön is sokszor levert, dekoncentrált, ingadozik a vérnyomása, gyakran fáj a feje, ön is érintett lehet.

Jó ha a fejfájása időjárás eredetű, mert ez ma már jó eséllyel kezelhető. Erről tájékoztat mai videójában a meteogyógyász®:

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön elkerülik a frontok térségünket, ám a változékonyság és helyenként a nyirkosság is többféle panaszt okozhat. A fényszegény vidékeken lehangolt is lehet! Sokfelé ködfoltok és pára is képződhetnek reggelre, ezért errefelé kellemetlen tünetet tapasztalhat a nyirkosan induló reggelen. Emellé hideg is lesz, de napközben fokozatosan javul a helyzet. A melegedés mellett egyre többfelé kisüt a nap, de lesznek tartósan borongós vidékek is!

A tartósabban borús, szürke, és kellemetlenül hideg tájakon rossz hangulat, levertség lép fel, egész nap kedvetlenséget és fáradékonyságot tapasztalhat. Ráadásul a kórokozók is könnyebben terjednek, fokozódik a megbetegedés veszélye. Fogyasszon minél több friss zöldség- és gyümölcsfélét, a szabad idejét pedig próbálja pihenéssel tölteni, és kerülje a felesleges stresszel járó helyzeteket is.

Máshol a napsütés jótékony hatásait tapasztalhatja, de melegfront jellegű tünetek most is előfordulhatnak. Leggyakoribb panasz a dekoncentráltság lehet, de a migrénes tünetek előfordulása is gyakorivá válik. A délelőtti melegedés idején a vérnyomásos tünetek kerülhetnek előtérbe, amik akár rosszullét formájában is előjöhetnek.

Szabadtéri tevékenység

A napos tájakon kedvezően alakul a közérzet és a hangulat, érdemes szabadtéri tevékenységeket végezni, sportolni. A hőmérséklet itt pár fokkal az átlagos felett alakul, a hőérzet csak kissé ingadozhat. A szürke időszakokban viszont kifejezetten ajánlott fény- és színterápiát alkalmaznia!

Légszennyezés

A levegőminőség sokfelé romlik, különösen a ködös reggeli órákban, illetve napközben a forgalmas közlekedési csomópontokban és a mélyebb völgyekben lehet magas a szennyezőanyagok koncentrációja.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához