Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: vasárnap ne csodálkozzon, ha rosszul érzi magát

fejfájás, orvosmeteorológia, eső, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a napok óta tartó igénybevétel nagyon sokak közérzetét tartósan befolyásolhatja!

Alig egy nap szünettel máris itt a következő mediterrán ciklon kettősfrontja! A kilátások sem kedvezőek a frontérzékenyek számára, és csak kevesen örülnek ennek az időnek! Ezt szinte mindenki megszenvedi!

A kedvezőtlen helyzet alakulását részletezi a meteogyógyász®!

Fronthatás vasárnap

Vasárnap kettősfronti hatás érvényesül: mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek panaszai erősödhetnek. A fronthatás már a nap elejétől kezdve okozhat meleg- és hidegfronti tüneteket is az arra érzékenyeknél. Borongós, hűvös, sokfelé szeles lesz a nap, amihez többfelé csapadék is társul.

A panaszok az egész ország területén, egész nap jelentkezhetnek!

Fejfájás, vérnyomás- és keringési problémák léphetnek fel, a tünetek a legtöbb helyen intenzívnek ígérkeznek. Egyre markánsabb lesz az igénybevétel, ami különösen akkor érintheti rosszul, amennyiben vérnyomás-ingadozással küzd, vagy szívbetegségben szenved. Átmenetileg a pihenés, ezen kívül a kiegyensúlyozott napirend oldhatja kissé a zavarokat, de teljesen megszűntetni nem tudja.

Emellett egyre többen alvászavarokat is tapasztalhatnak. A figyelmetlenséghez, nyűgösséghez ráadásul többeknél kialvatlanság is párosul, így összességében elmondható, hogy egy rendkívül megterhelő néhány napnak nézünk elébe. A szervezetét érő igénybevétel estétől kezd mérséklődni.

Milyen idő lesz vasárnap?

Vasárnap egy újabb mediterrán ciklon hoz esős, záporos időt. A legkevesebb csak a délutáni, kora esti órákban csapadék északkeleten valószínű, odaérkezhet meg az eső, máshol kiadósabb öntözésre van kilátás. Néhol beágyazott zivatarok is kialakulhatnak. Többfelé élénk, zivatarok környezetében erős lehet a keleti-délkeleti szél. A csúcshőmérséklet északkeleten 21 és 24, máshol 13 és 20 fok között alakul.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egyik pillanatról a másikra elkezdett hasogatni a feje? Itt a lista, mi okozhatja!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#migrén

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához