Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ezek a tünetek billenthetik ki az egyensúlyából szerdán

orvosmeteorológia frontok fronthatás ma időjárás meteogyógyász

Megint jön a fejfájás, pedig nincs front! Hogy is van ez?

Kis panaszok, de sokaknál!

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a tartósan anticiklonális hatások kedvezőek is lehetnek, de az őszi időszakban már tartogatnak tüneteket.

A frontmentes, csendes időjárás kedvező az emberek nagy részének, azonban az időjárás-érzékenyek egy jelentős csoportja ebben a helyzetben (is) tapasztal nagyon is kellemetlen tüneteket!

Megint jön a fejfájás, pedig nincs front! Hogy is van ez? Bonyolult a kérdés! Ezt a gyakori, súlyos panaszt leplezi le a meteogyógyász®

Szerdán az anticiklonális hatások miatt továbbra is a frontmentes idő határozza meg a humánmeteorológiai helyzetet

A lehűlést hozó vasárnapi hidegfront mögött már megnyugodott az idő, de a reggeli órákban az erős lehűlés kifejezetten kellemetlen perceket okoz. Ráadásul délutánonként egyre kellemesebb hőmérsékletekre kell készülni, azaz nagy a napi hőingás, és ez a következő napokban is jellemző lesz. Csapadék nem érkezik, napsütéses, igazi kora őszi, késő nyárias napoknak nézünk elébe.

Most napokig nem érkezik újabb front, a legerősebb terhelésektől tehát mentesül a szervezetünk. A már említett nagy napi hőingás azonban többeknél okozhat panaszokat, leggyakrabban vérnyomásproblémákat, illetve délelőttönként enyhébb rosszullétet. A tartós, folyamatos melegedésre érzékenyeknél pedig migrén és fáradékonyság is jelentkezhet. A hirtelen hőmérséklet-változások többeknél is kiválthatnak kellemetlen közérzetet, esetenként szédülést is.

Pollen, allergia, parlagfű

A napos, meleg délutánon magas lehet a parlagfű pollenjének koncentrációja. Az allergiásoknál tüsszögés, szemviszketés, orrfolyás jelentkezhet - az érintettek mindenképpen próbálják kerülni a gazos, gondozatlan területeket!

Balesetveszély

A közlekedés során a napsütés zavaró lehet, készítsen napszemüveget az autóba. Kissé megnyúlik a reakcióidő, közlekedjen figyelmesebben!

Időjárás szerdán

Szerdán napos, csapadékmentes időre számíthatunk, a déli területek felett lehet némi felhő az égen, de esernyőkre nem lesz szükség. Már csak néhol élénkülhet meg a légmozgás. Hajnalban 6-16 fokig hűl a levegő. Délután 25-30 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezt töltse a poharába! Már ezzel a hétköznapi dologgal is sokat tehet a szívéért

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához