Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hétfőn sokaknak fájni fog feje

fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a már megszokottá vált panaszokban most fokozódás várható.

A jelenleg is jellemző, térben és időben rendkívül változékony légköri helyzet okozta terhelések igen változatos, mindig az egyéni adottságok szerinti panaszokat válthatnak ki az időjárás-érzékeny emberek szervezetében, és olyan súlyos következményekkel járhatnak, amire nem is gondolnánk!

Rosszabb a drognál! Főleg, ha frontérzékeny! Most drámai tényeket tár elénk mai videójában a meteogyógyász®!

Fronthatás hétfőn

Hétfőn frontmentes, de nagy változékonysággal terhelt humánmeteorológiai® helyzettel kell számolni. A keringési rendszer panaszaival élők és az asztmások most is gyakran tapasztalhatnak tüneteket.

Alvásproblémák továbbra is felléphetnek, ennek ellenére kis eséllyel a munkahelyén és az iskolában is javul a teljesítőképessége. Ha viszont keringési problémákkal küzd, akkor eleinte csak enyhébb panaszok lépnek fel, a következő napokban azonban egyre gyakrabban tapasztalhat vérnyomás-ingadozást, illetve a szívbetegek állapota is romolhat. A kímélő életmód mellett fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás is, emellett próbálja tudatosan kerülni a stresszes helyzeteket.

A többfelé fülledtté váló időben rosszullét, légszomj, illetve nehézlégzés jelentkezhet. Ilyenkor - ha csak pár percre is - de próbáljon kissé pihenni, visszavenni a tempóból.

Szabadtéri tevékenységek

A kinti programok során változékonyságra kell készülni, többször is eleredhet az eső. Az élénk szél csökkenti a hőérzetet, réteges öltözet javasolt!

Milyen idő lesz hétfőn?

Hétfőn több tájegységünkön számíthatunk időnként esőre, záporokra, zivatarokra. Sokfelé lesz élénk, erős az északias szél. A csúcshőmérséklet 15 és 22 fok között alakulhat, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen lehűlhet a levegő.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egyik pillanatról a másikra elkezdett hasogatni a feje? Itt a lista, mi okozhatja!

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához