Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hétfőn végre nem lesz front! Milyen panasza lehet mégis?

fejfájás, migrén, fáradtság, időjárás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint lassacskán javul a humánmeteorológiai® helyzet, de ilyen egyszerűen nem szabadulunk meg a tünetektől!

Nagyon sok az időjárás eredetű panasz ebben a megterhelő orvosmeteorológiai helyzetben, annak ellenére is, hogy egyéb stresszhatások most jellemzően csak korlátozott mértékben jelentkeznek. Egyre több embernek van szüksége meteogyógyászati szakértői kezelésre! 100 millió a frontérzékenyek egészségére! A gyógyulás feltételeit ismerteti a meteogyógyász®!

Hétfőn már front nem érkezik térségünkbe, délután nagyon kellemes időre számíthatunk. A humánmeteorológiai® helyzeten markáns hatás nem ront, de a nagy napi hőingás és a hűvös reggel okozhat némi panaszt.

Kedden frontmentes idő várható, de hajnalban foltokban párássá válik a levegő, a nyirkos és hideg időben erősödnek az ízületi panaszok: a kopásos bántalmakkal élők fájdalmai fokozódhatnak. Ha egy könnyed átmozgatással, reggeli tornával indítja a napot, akkor energikusabban is indulhat a délelőtt. A napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, délután kellemesen alakul a hőérzet. Amennyiben vérnyomáspanaszokkal és a keringési rendellenességekkel küzd, a nagy napi hőingás is okozhat némi kellemetlenséget, sőt, egyeseknél akár erősebb, de múló rosszullétet is, hiszen az előző, rendkívül frontos időszakban jelentősen gyengülhetett a szervezete. A migrénesek állapota romolhat.

Az esetleges emésztési problémák miatt húsvét alatt is kímélő étrend javasolt.

Szabadtéri:

A humánmeteorológiai és az időjárási helyzet is kedvez a szabadtéri programoknak, kirándulásoknak, ha éppen ideje nyílna rá. A tiszta levegőn jólesik a séta, az ideális hőmérsékletű időben sportoláshoz, kiránduláshoz is könnyen kedvet kaphat. A sok napsütés hatására a hangulat, a közérzet is jelentősen javul, ha teheti, töltsön minél több időt a friss levegőn!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egyik pillanatról a másikra elkezdett hasogatni a feje? Itt a lista, mi okozhatja!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészségKalauz/Meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához