Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hétfőn vérnyomás problémákkal, fejfájással is számolhat

fejfájás, vérnyomás probléma, front, időjárás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a hét első napján is nagy lesz az igénybevétel, az eddigi tünetek most is fennállhatnak!

A tartós hidegnek van egy kevésbé ismert, de a veszélyessége miatt nagyon fontos élettani hatása! A humánmeteorológiai paraméterek közül a tartós hideghullámok jelentik európai szinten a legnagyobb veszélyt. Ez okozza a legtöbb többlethalálozást! Vegye komolyan Ön is! Elmagyarázza a meteogyógyász®!

Hétfőn nem jön front, de reggel többfelé erős fagyra számíthatunk, mely az alacsony hőérzeten kívül más humánmeteorológiai® panaszt is okozhat, és napközben is hideg marad az idő. A mélyebb völgyekben és északkeleten hajnalban akár -10 fok alatti hideg is lehet, és napközben is az átlag alatt marad a hőmérséklet. Nagyon megterhelő ez a tartós hideg!

Az immunrendszer folyamatos erősítése nagyon fontos! A meleg levesekkel, teákkal felmelegíthetjük magunkat, de melegítő hatású fűszereket is alkalmazhat az étkezés során. A hideg időben erősödnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak, különösen reggel, de a tartósabban fagyos helyeken napközben is jelentkezhetnek izomgörcsök, végtagfájdalmak. Napközben vérnyomáspanaszok, illetve fejfájás is felléphet, ezek a tünetek estétől erősödni fognak.

Az emésztőrendszeri problémák szintén erősödhetnek, legyen szó akár hasi görcsökről, akár puffadásról. Ajánlott áttérni kímélő étrendre, most lehetőleg kerülje a túl zsíros, nehéz, fűszeres fogásokat, illetve a puffasztó ételeket is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához