Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: mi az a pozitív hidegfront? Megtudjuk szerdán!

orvosmeteorológia időjárás front ma humánmeteo orvosmeteo eső

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint vegyes hatásokat hoz a frontérzékenyeknek a hidegfront!

Több napos csendes idő után beindulnak a frontok! Szerdán egy hidegfront érkezik északnyugatról.

Frontérzékenyeknek felemás hatású a felettünk átrobogó hidegfront. A Meteo Klinika TV frontfilmje

Egy északnyugatról érkező hidegfront fogja jelentősen megváltoztatni a napok óta jellemző humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet.

Ritkán örülünk a hidegfrontoknak, ez azonban egy pozitív hatású hidegfront lesz, megmozgatja a Kárpát-medencébe beült hideg, nedves és szennyező anyagokban felgyorsult levegőt. Reggel még az igen kellemetlen párás, hideg lesz a jellemző, erős ízületi, görcsös, panaszokkal, szédüléssel, bizonytalanság érzettel, fáradtsággal, lehangoltsággal. Az erősen szennyezett levegő panaszokat okoz a légzőszervi és keringési betegségben szenvedők számára.

Az érkező hidegfront kisöpri a veszélyes légtömeget, ami pozitív hatásokat hoz

A frontérzékenyek számára viszont megjelennek a hidegfront terhelő hatásai is, vérnyomás ingadozás, mellkasi panaszok, fejfájások, rosszullétek gyakrabban fognak jelentkezni. Ezzel a hidegfronttal egy újabb frontos időszak indul be.

Szabadtéri programok

Jelentősebb csapadék ugyan nem befolyásolja a szabadtéri programjainkat, azonban az ország nagy részén akár elhúzódóan is jelentkező ködös, nyirkos, hideg idő nem kedvez ennek. Az északnyugatról érkező fronttal megélénkülő légmozgás fokozatosan javít a helyzeten, felszakítja a ködöt és a napsütéses órákra és tisztuló levegőre számíthatunk számíthatunk.

Légszennyezettség

Az országosan kedvezőtlen légszennyezettségi helyzetbe javulást hoz a szerdai átvonuló hidegfront. A megélénkülő légmozgás az ország nagy részén csökkenti a légszennyezettséget. A szélvédett völgyekben továbbra is maradhat a magasabb szennyezettség.

Milyen idő lesz?

Szerdán is többfelé indul párásan, ködösen a nap, majd északnyugat felől növekedni kezd a felhőzet és elvétve gyenge eső is kialakulhat. Többfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik a nyugati-északnyugati szél. Napközben 2-10 fokra számíthatunk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Nincs vita: mindenkinek ajánlott a D-vitamin pótlása! Ennyit szedjen belőle

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához