Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: egy nap alatt több front is átzúg felettünk csütörtökön

orvosmeteorológia időjárás front ma humánmeteo orvosmeteo eső

A távozó hidegfront mögött már jön a másik, sorozatosan változó panaszokkal a frontérzékenyeknek!

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a csütörtök reggel távozó hidegfrontot este már egy másik követi.A beindult frontsorozat második hidegfrontja csütörtök este érkezik. A frontok miatt igen változékony meteogyógyászati helyzetre számíthatunk.

A távozó hidegfront mögött már jön a másik, sorozatosan változó panaszokkal a frontérzékenyeknek

Folyamatosan változó terhelő hatásoknak lesz kitéve a szervezetünk

Csütörtök reggel távozik a szerdai első hidegfront, majd napközben átmenetileg gyengül a fronthatás, de estétől északnyugatról már a következő érkező hidegfront hatása érvényesül. Ekkor már határozottabban érvényesülnek a hidegfronti tünetek, ingadozó vérnyomás, fejfájás, szív- és légzőszervi panaszok, rosszullétek jelentkezhetnek.

A széltől védett területeken a reggeli órákban még köd is várható, de országosan a fényhiányos, borult idő lesz a jellemző, ami a megerősödő széllel még megterhelőbb, idegrendszeri tünetek, zavartság, figyelmetlenség, szokatlan fáradtság, lehangoltság, szorongásos és pánikszerű panaszok jelentkezhetnek. A következő napokban fokozódik a változékonyság és ennek terhelő hatásai!

Szabadtéri programok

Nem lesznek kedvezőek a feltételek a kültéri programokhoz, de ha van fontos teendőnk akkor még mindig inkább a csütörtököt válasszuk a következő, csapadékos napok helyett. Már kevesebb helyen lesz reggeli köd, azonban megerősödik a szél. Napközben is megmarad a borult ég, csak kevés helyen lesz kevés napsütés. Estétől pedig már érkezik a következő front csapadékzónája.

Légszennyezettség

A frontok miatt fokozatosan javul a légszennyezettségi helyzet. A szelesebb helyeken már csütörtök reggeltől kitisztul a levegő, majd az ország egész területén javulás következik be, ami tartósnak ígérkezik.

Milyen idő lesz?

Csütörtök reggelre ismét több helyen válik ködössé, párássá a levegő, ami a feltámadó szél hatására hamar feloszlik. A kezdeti rövidebb napos időt észak felől erős felhősödés váltja, és napközben észak, északnyugat felől egyre többfelé fordulhat elő eső, zápor, a hegyekben helyenként havas eső, hószállingózás lehet. A délnyugatira forduló szelet élénk, északkeleten néhol erős lökések kísérhetik. A maximumok 2 és 10 C-fok között alakulnak.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Nincs vita: mindenkinek ajánlott a D-vitamin pótlása! Ennyit szedjen belőle

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához