Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: érkezik a hidegfront! Kedden 10 C-fokot zuhan a hőmérséklet

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász hidegfront csípős idő, hideg

Erős terheléssel érkezik a hidegfront a frontérzékeny, időjárás-érzékeny emberek számára.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint visszazuhanunk a hűvös tavaszi időbe a markáns hidegfront miatt. Megint egy nagy változás történik a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben. Markáns hidegfronti hatás vet véget a nyárias időjárásnak.

Visszazuhanunk a hűvös tavaszba!

A keddre virradóan átvonuló markáns hidegfront is sokféle panaszt okoz, de a mögötte kialakuló humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet is nagyon megterhelő. Elszórtan fordul elő zápor, zivatar és rendkívül kellemetlen az erős, viharos északnyugati szél.

Nagy lesz a hőmérséklet változás, a délutáni értékek helyenként 10 foknál is nagyobb mértékben esnek vissza. Azonban a hőérzetünk ennél is több fokkal alacsonyabb értékeket mutat. Erősen megterhelődik a keringési rendszerünk, ingadozhat a vérnyomás, gyakoriak a szív és légzési panaszok, a görcsös fájdalmak.

Sokan alszanak rosszul, ami külön is hozzájárul a fokozott fáradtság, energiátlanság, figyelmetlenség fokozódásához. A nyárias időről éles váltással át kell állnunk átmenetileg a hűvös tavaszi időjárásra és öltözködésre.

Szabadtéri programok

Egyáltalán nem lesznek kedvező feltételek a kültéri programokhoz. Reggelre ugyan eláll az eső, de napközben elszórtan számíthatunk záporra, zivatarra. Viszont a legnagyobb problémát az erős, viharos szél jelenti, ami nagymértékben csökkenti az egyébként is drasztikusan visszaeső hőérzetünket. Egészen másként kell öltöznünk, mint az elmúlt napokban.

Közlekedés, balesetveszély

Az átvonuló hidegfront határozza meg a keddi közlekedési feltételeket. A front mögött országosan számíthatunk záporra, zivatarra, és különösen az erős, viharos széllökésekre. Ezek jelentősen ronthatják a menet stabilitást. Jelentős probléma az is, hogy a frontérzékenyek vezetési képességeit erősen befolyásolhatják a hidegfront okozta terhelő hatások.

Milyen idő lesz?

Kedden kezdetben sokfelé, majd délután egyre inkább északkeleten eshet az eső, miközben nyugat-délnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, de a gomolyfelhőkből még többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. Élénk, erős, az ország északkeleti felén viharos lesz a nyugati szél. Visszaesik a hőmérséklet, a maximumok csak 12 és 19 C-fok között alakulnak, a tartósabban esős északkeleti tájakon marad hűvösebb az idő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Megfázás és nátha ellen ezek a gyógynövények válhatnak be

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához