Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hétfőn letesztelheti ezekből a tünetekből, hogy frontérzékeny-e

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász hidegfront csípős idő

Megosztó lesz a hétfői időjárás. Az ország egyes helyein hó-, és jégdarazápor is eshet.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint lesznek pozitív, és sokak számára negatív meteogyógyászati hatásai is a minket érő meteolorlógiai terheléseknek, illetve a térségünben kialkuló gyenge kettősfronti hatásnak.

Az ilyen humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetekben figyeljünk fel a frontérzékenységünkre

Tanulságos lesz a frontérzékenyek számára a hétfői humánmeteorológiai-orvosmeteorológia helyzet

Alapvetően egy hidegfront utáni tipikus időjárás lesz a jellemző, aminek pozitív oldala a tiszta levegő és a sok napsütés, komoly hátrány viszont a megerősödő, erős lökésekkel kísért szél és a több fokot visszaesett hőmérséklet. Ez kedvezőtlen az ízületi és ingadozó-vérnyomás problémákkal élők számára. Sokan zavartabbak, figyelmetlenebbek, gyakoribbak az alvásproblémák.

Amire érdemes hétfőn odafigyelni, az egy gyenge kettősfronti jellegű hatás, aminek ha tapasztalja a terhelő következményeit az mutathatja a fokozott frontérzékenységét. Ha görcsös, fejfájásos és mellkasi panaszai jelentkeznek, az jó eséllyel kapcsolatban állhat ezzel a front terheléssel, és érdemes rá odafigyelni.

Milyen idő lesz?

Hétfőn is napos-gomolyfelhős időre van kilátás elszórt záporokkal, néhol egy-egy zivatarral. Az intenzívebb gócokat ismét kísérheti apró szemű jég, a hegyekben akár hó-, illetve jégdarazáporok is előfordulhatnak. Többfelé élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lesz az északnyugati szél. Kora reggelre északkeleten pára-, ködfoltok képződhetnek. Elsősorban itt várható gyenge fagy, hajnalra -3 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet. A délutáni órákban 10-15 fokot mérhetünk, de záporokat, zivatarokat követően ismét több fokot hűlhet a levegő rövid idő alatt.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Megfázás és nátha ellen ezek a gyógynövények válhatnak be

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához