Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kedden rendkívüli melegedés kezdődik, de nem lesz problémamentes

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász hideg szél eső

Főleg nyugaton válik érezhetővé estétől a melegfronti hatás – Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

Nagyon komoly változásokra számítsunk a következő napokban. Gyökeresen átalakul a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet.

Rendkívüli melegedés előtt állunk

Épp csak bemelegítés lesz ez a gyenge melegfronti hatás. Viszonylag kedvező, de nem problémamentes lesz a kedd a frontérzékeny, időjárás-érzékeny emberek számára.

Napközben még frontmentes lesz az idő, de estétől nyugaton már frontos tünetek jelentkezhetnek. A hideg reggel, helyenként akár fagyhat is, nem kedvez az ízületi betegségekkel élőknek. Napközben viszont száraz, napos idő ad lehetőséget a regenerálódásra. De akik rosszul tűrik a szelet, nem tanácsos a szelesebb időszakokban hosszasan a szabadban tartózkodni. Melegedési folyamat kezdődik, ennek jeleként az esti óráktól nyugaton gyenge melegfronti tüneteket tapasztalhatunk. Migrénes fejfájások, fokozott fáradékonyság, dekoncentráltság jelentkezhet, egyre többen szédülhetnek és tapasztalhatnak erősödő keringési panaszokat. A folytatásban rendkívüli humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetre számíthatunk, ezért minden nehézség mellett is érdemes a keddi napot kihasználnunk függő ügyeink elintézésére!

Milyen idő lesz?

Kedden kezdetben fátyolfelhős-napos idő várható, majd délután délnyugat felől jelentősen megnövekszik a felhőzet. Estefelé előfordulhat kisebb eső, főként délen és délnyugaton. Az északnyugati szél élénk, erős lesz, néhol akár viharos széllökések is előfordulhatnak a délkeleti régiókban. A hőmérséklet hajnalban -4 és +5 C-fok között alakul, míg napközben 12-18 C-fok várható. Reggelre északkeleten pára- és ködfoltok is kialakulhatnak.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Nem múló száraz köhögés: ilyen, amikor gégegyulladás okozza

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához