Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a szokásosnál is erősebb panaszok jelentkezhetnek hétfőn

orvosmeteorológia időjárás front ma meteogyógyász tavasz eső

Elhúzódó kettősfonti hatás várható.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint napok óta tart, és még hétfőn is kettősfronti hatás érvényesül. Nincs is felettünk, mégis napok óta kettősfronti hatások érik a frontérzékenyeket! Rendkívül kedvezőtlen ez a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet!

Némileg gyengül, de még mindig érvényesül a kettősfront időjárás-érzékenyeket terhelő hatása

Hétfőn is folytatódik, bár némileg javul a vasárnapra jellemző humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet

A lassan távolodó ciklon kettősfronti hatása még mindig érvényesül, és a borongós, kissé szeles, különösen a hőérzetben az ilyenkor szokásostól messze elmaradó értékek még mindig sok terhelést jelentenek az időjárás-érzékeny emberek számára. A hatásokat tovább erősíti az elhúzódó jelleg, ami miatt a szervezetünk még a szokásosnál is erősebb panaszokkal reagálhat.

Még mindig számítani kell fagypont közeli hajnali hőmérsékletekre

Ez különösen az ízületi problémák és a meghűlések kockázata miatt kedvezőtlen. Elhúzódóan jelentkezhetnek a jellemzően görcsös jellegű fejfájások, a vérnyomás tartós ingadozása, és kisebb további stresszterhelések esetén is a mellkasi diszkomfortok. Idegesség, türelmetlenség, fokozott feszültség is gyakrabban jelentkezhet a sebek jobban fájhatnak. Előnyös viszont a tartósan tiszta levegő, a naposabb órákban ajánlott legalább egy sétált beiktatnunk.

Szabadtéri programok

Hétfőn a vasárnapihoz hasonló, bár kissé javuló körülményekre számíthatunk! A többfelé megélénkülő északi szél, a sok felhő és elszórtan előforduló csapadék is zavarhatja a programokat. Emiatt a hőérzet szokatlanul alacsonyan alakul, nagyon fontos a réteges öltözködés. A frontérzékenyeket pedig még mindig kettősfronti hatás is terheli.

Közlekedés, balesetveszély

Többfelé zavarhatja a közlekedőket csapadék és a megerősödő szél. A még mindig érvényesülő kettősfronti terhelés miatt sok ember esetében jelentkezhetnek fokozott figyelmetlenséggel járó terhelő hatások.

Milyen idő lesz?

Hétfőn is marad a változékony, gomolyfelhős időjárás, legnagyobb eséllyel a középső és északkeleti régiókban lehetnek záporok. Este nyugaton is eleredhet az eső. Elsősorban a Dunántúlon és északkeleten lesz élénk, olykor erős az északias szél. Hajnalban a derültebb helyeken gyengén fagyhat, majd napközben mindössze 9 és 14 C-fok közé melegszik a levegő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Látászavar, émelygés, fejfájás: ebből veheti észre, ha ingadozik a vérnyomása

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához