Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szédítő időre, ízületeket hasogató csütörtökre számítson

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo eső felhő

A napsütés jó hatással lehet a hangulatunkra, de még sokfelé lesz hideg a reggel, és emiatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint már csütörtökön megérkezik a frontrendszer melegfrontja. Egy ciklon frontrendszere éri el térségünket! Napokig elhúzódó, változó humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai hatásokkal kell számolnunk.

Frontérzékenyeknek nem jó hír a meteogyógyásztól: jön a ciklon melegfrontja!!

Csütörtökön véget ér a rövid frontmentes időszak

Az érkező ciklon frontrendszerének a melegfrontja már csütörtök délutántól terheli a frontérzékenyek szervezetét. Előtte még jó időre, magas hőmérsékleti értékekre számíthatunk. Ezt érdemes is kihasználni szabadtéri programokkal, jó hatású az egészségünkre a sok napsütés és a csendes, száraz idő.

Délután viszont nyugatról megnövekszik a felhőzet, estétől már csapadék is lehet, és egy erősebben érvényesül a melegfront terhelő hatása.

Ebben a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben jellemzően erősödnek a különböző típusú fejfájások, ingadozóvá válhat a vérnyomás, gyakoribbak a mellkasi diszkomfortok, erősödnek a gyulladásos folyamatok. Sokan szédülést, homályoslátást, rosszulléteket tapasztalnak, fáradékonyabbak, figyelmetlenebbek tehetünk, romolhat az alvásminőség.

Milyen idő lesz?

Csütörtökön már több felhő lesz felettünk, de napos időszakokra is számíthatunk. A délután második felétől nyugaton, majd estétől a Dunántúlon már többfelé kialakulhat eső, zápor, néhol akár zivatar is. Általában gyenge, mérsékelt marad a szél, csak a záporok környezetében fordulhatnak elő élénk, erős széllökések. Hajnalra északkeleten foltokban pára, köd képződhet. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és +4 C-fok között alakul, délutánra pedig 13 és 19 C-fok közé melegszik a levegő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Memóriazavar, depresszió: alvászavar is okozhatja

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához