Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: végre megnyugszik az időjárás csütörtökön

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo napsütés tavasz szél

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint végre lassan távozik a frontálzóna, de már készülődik a következő!

Átmenetileg két frontrendszer közé kerülünk! Nagy szükségünk lenne hosszabb regenerálódási időre, de erre egyenlőre nincs remény!

Távozik a frontálzóna, de nem lesz tartós javulás a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben

Délelőtt a déli és középső országrészben még érezhetjük a lassan távozó kettősfront terhelő hatásait. Ezt követően csak átmenetileg válik frontmentessé az idő, ami ad némi regenerálódási lehetőséget a szervezetünknek, de ez kevés lesz a közel egy hetes folyamatos terhelés után.

Szombattól pedig már ismét frontok érkeznek, és ezt a rendkívül változékony időjárást sok ember szervezete csak komoly tünetekkel tudja lekezelni.

A front által érintett területen még mindig jelentkeznek fokozott mértékben a megterhelt keringési rendszer tünetei, gyakoribb szív és légzési panaszok, a vérnyomás nagyobb mértékű ingadozása. Csak lassan enyhülnek a görcsös fájdalmak és az elhúzódó fejfájások. A front utáni helyzetben érdemes lesz kihasználni a napos órákat, a még tiszta levegőt, igyekezzünk minél többet tölteni a szabadban. Ez segíti a természetes D-vitamin pótlást, javítja a mentális állapotunkat és erősíti a meggyengült immunrendszert.

Szabadtéri programok

Csütörtökön végre kedvező feltételek lesznek a kültéri programokhoz. A kettősfront délelőtti távozása után kedvezően alakul a hőmérséklet és csak kis eséllyel fordulhat elő futó zápor. Nem kell erősebb légmozgásra sem számítanunk, így a napos órákban sem fogja csökkenteni a hőérzetünket.

Balesetveszély

Végre kedvezőbb közlekedési feltételekre számíthatunk csütörtökön. Ez egyrészt vonatkozik a fizikai feltételekre, csak kevés helyen várható futó zápor és mérsékelt marad a légmozgás is. Előnyös az is hogy átmenetileg frontmentessé válik az idő, és kevésbé lesznek a vezetési képességeket terhelő hatások.

Milyen idő lesz?

Csütörtökön a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, de csak elvétve alakulhat ki gyenge zápor. Helyenként még élénk lesz az északi-északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és 7 fok között valószínű, majd délutánra 10 és 16 fok közé melegszik a levegő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Rozmaring: enyhítheti a gyulladást és fejfájás ellen is jó lehet

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához