Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: jön a hideg kedden, ez nem lesz kellemes

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo napsütés záporok

Hidegfronttal érkezik a lehűlés, a frontérzékenyek nagyon megérzik.

Előbb a magasban indul be a hideg beáramlása, de már ez is sok panaszt okoz. Jelentősen átalakul a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet – tájékoztat a Meteo Klinika.

Változás kezdődik ezzel a hidegfronttal, frontfilmen mutatja meg a meteogyógyász

A talajon még nem sokat veszünk észre a magasban már meginduló hideg beáramlásból.

Pedig ez fogja meghatározni a következő napok humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetét. A kedden átvonuló hidegfrontot a frontérzékenyek határozottan meg fogják érezni, annak ellenére, hogy igen magas hőmérsékletekre és sok napsütésre számíthatunk. A frontot elszórtan záporok és a megélénkülő északi szél is jelzi. Megszaporodnak a fejfájások és a keringési problémák. Több lesz a mellkasi diszkomfort, ingadozik a vérnyomás, szaporodnak a görcsös panaszok, sokan válnak feszültebbé, idegesebbé. Gyakoribbak az alvászavarok. A lehűlés a következő napokban visszahozza a fagyokat, erősíti az ízletesek panaszait.

Szabadtéri programok

Kedden még kedvezőek lesznek a kültéri programok időjárási feltételei. Csak helyenként okozhat problémát a reggeli köd és a napközbeni záporok. Több órás napsütésre és igen magas, helyenként a 20 fokot is megközelítő hőmérsékletekre számíthatunk. A hidegfrontra érzékenyek viszont már megérzik ennek a hatásait.

Balesetveszély

Többnyire kedvezően alakul a közlekedésbiztonsági helyzet. Reggel még foltokban kialakulhat köd, napközben elszórtan záporok is lehetnek. A frontra érzékenyeknek viszont számolni kell a figyelem lankadásával!

Milyen idő lesz?

Kedden a változóan felhős-napos időben helyenként számítani kell záporok kialakulására, néhol zivatar is előfordulhat. Elsősorban a Dunántúlon lehet élénk az északi-északnyugati szél. Reggelre ismét kialakulhatnak pára- és ködfoltok. A csúcshőmérséklet 14 és 19 C-fok között alakul.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Sokat köhög, pedig meg sem fázott? Ez a szívbetegség tünete is lehet

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához