Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nem az ónos eső lesz a legnagyobb bajunk kedden, sorozatban jön az égi áldás!

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo ónos eső

Ismét egy példátlan frontsorozat érkezik felénk!

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a melegfrontot azonnal követi a hideg, majd jön a folytatás- Folyamatosan jönnek az újabb és újabb frontok. Naponta akár kétszer is gyökeresen változik a meteogyógyászati helyzet!

Szinte már hihetetlen ami történik! Elképesztő frontsorozat okoz nagyon komoly panaszokat

Kritikus lesz a frontérzékenyek számára a következő napok humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzete

A hétfői melegfront után éjszaka a ciklon hidegfrontja is megérkezik. A front hatását tovább erősíti az ónos eső, havazás majd eső formájában előforduló csapadék. A front mögött pedig főleg a Dunántúlon lesz erős, helyenként viharos a szél. A front napközben gyorsan elhagyja a keleti országrészt is, azonban északnyugat felől az éjszakai órákban már megérkezik a következő ciklon melegfrontja. Rendkívül gyorsan változó erős hatások érik a szervezetünket.

Komplex tünetek jelentkezésére számíthatunk, amelyek időben is átalakuló formában jelentkeznek. Ki kell emelni a keringési rendszerünkre gyakorolt fokozott terhelést, a vérnyomás erőteljes ingadozását, a mellkasi diszkomfortok és rosszullétek, különösen pedig a sztrók és infarktusok számának a növekedését. Nehéz nap lesz ez a fejfájósok és az ízületek számára is, szaporodnak a görcsös panaszok. Csökkentse szervezete fizikális és mentális terhelését, hogy könnyebbek legyenek az átállási folyamatok.

Szabadtéri programok

Napközben jelentősen változó körülményekre számíthatunk. Az éjszaka megérkező csapadékzónából sokfelé ónos eső helyenként havazás is várható. A front keletre vonulásával nyugat felől felszakadozó felhőzet után napos órákra számíthatunk. Ez kedvezne a kültéri programoknak, azonban a Dunántúlon erős, helyenként viharos szél nagyon kellemetlen lesz. Frontérzékenyek számára erősen ajánlott kevésbé megterhelő tevékenységek választása.

Balesetveszély

Nagyon rosszak a közlekedési feltételek kilátásai. A fronttal érkező csapadék sokfelé hull ónos eső formájában, ami rendkívül veszélyes körülményeket teremt. Keleten havazás is valószínű. Tovább rontja a menetstabilitást a többfelé viharos lökésekkel kísért szél. Gondoljuk meg, érdemes-e hosszabb útra indulunk!?

Milyen idő lesz?

Keddre virradóan hidegfront érkezik esővel, havas esővel, ónos esővel, havazással. Napközben kelet felé távozik a csapadék, miközben északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és csak néhol fordulhat elő egy-egy futó zápor. Nyugatira, majd északnyugatira fordul a szél, amelyet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet keleten, északkeleten 1 és 5, máshol 6 és 11 C-fok között alakul.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Állandó fájdalmakkal gyötrik? Ez egy létező betegség, és enyhíteni is lehet

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához