Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: keddtől újra fázni fogunk reggelente

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo zápor zivatar eső fagyok

A rendkívüli rekordok után erősödő fagyok érkeznek – a Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint.

Az elvonult ciklon után más légtömegek érkeznek. Véget ér a rekordhullám, változik a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet.

Meginog a példátlan tavaszi idő, erősödő fagyok okoznak panaszokat.

A frontálzóna elvonulásával másfajta, óceáni légtömegek érkeznek.

Ez fokozatosan megtöri az eddigi példátlan sorozatot hozó tavaszi időt és több fokkal alacsonyabb hőmérsékleteket és egyre erősebb reggeli fagyokat hoz. Nagyon kell vigyázni azoknak akik már öltözködésben is átálltak a fagymentes, késő tavaszias időre. Szerda reggelre már -5 C-fok körüli fagyokra is számíthatunk, jelentősen rontva a kopásos ízületesek helyzetét, és újabb lendületet ad a járványok terjedésének.

Kedden napközben a keleten élők humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzete lesz kedvezőtlenebb. Az itt kialakuló konvergenciazónában több lesz az ingadozó vérnyomás, a mellkasi diszkomfortok és a görcsös jellegű fejfájások. A megerősödő északi szél sok ember esetén okoz feszültséget, nyugtalanságot, egyeseknél türelmetlenséget, agresszivitást. Fokozottan figyeljünk oda az öltözködésre, ha kimegyünk a szabadba!

Szabadtéri programok

Érdemes lesz kihasználni a többórás napsütést, elsősorban az ország nyugati és középső részén. Keleten még eső is lehet és tartósabban marad borult az ég. Több fokot esik vissza a hőmérséklet, és az északi szél miatt különösen a hőérzet. Fokozottan figyeljünk oda a megfelelő öltözködésre!

Pollen helyzet

Ismét növekedésnek indul a pollenkoncentráció. Elsősorban a mogyoró, az éger és a ciprusfélék pollenkoncentrációja okoz tüneteket, de jelen van már a nyár, a kőris, a juhar és a szil pollenje is.

Milyen idő lesz?

Kedden keleten lesz még több felhő az égen, itt fordulhat elő szórványosan kisebb eső, zápor, máshol a napsütés kerül előtérbe, csak időnként növekedhet meg a felhőzet. Az északi-északnyugati szél sokfelé élénk, erős lesz. Hajnalban 0, +8, kora délután 8-13 C-fok valószínű.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Tudta? Ezért csókolgattak az egyiptomiak egeret, amikor náthásak voltak

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához