Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: erősödő meleg, erősödő fejfájás vár ránk pénteken!

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo zápor péntek

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint egyre több panaszt okoz a frontérzékenyek számára ez az abnormális melegedés.

Erősödő hőanomália fogja terhelni a szervezetünket. A nyári időbe vezető hőmérsékletek és a belógó fronthatások sok ember állapotát befolyásolják negatívan.

Komoly következményekkel jár ez a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet a frontérzékenyekre!

Továbbra is összetett és egyre erősödő humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai terhelések érik a szervezetünket. Az ország területén ugyan frontmentes az idő, de az északon elhaladó ciklonok frontjai érezhető hatást gyakorolnak a fokozottan időjárás-érzékenyek szervezetére. Az erőteljes melegedés, az élénk, helyenként erős szél elsősorban fejfájásos, jellemzően a migrénes panaszok gyakoribb és erősebb jelentkezését okozza. A tartós terhelések miatt fokozódó, a keringést terhelő hatások következtében gyakoribb a vérnyomás ingadozása, a szív- és légzési problémák jelentkezése. Sokan tapasztalnak mellkasi nyomást, diszkomfort érzeteket, szédülést, erősödő fáradtságot. Jellemzően erősödnek a gyulladásos folyamatok.

Szabadtéri programok

Az időjárásra nem érzékeny emberek esetében kedvezően alakul pénteken a kültéri programok lehetősége. A sok napsütés, az igen magas hőmérséklet, és a még tiszta levegő jó feltételeket teremt a tartós szabadban tartózkodáshoz. Viszont az időjárás-érzékenyek a többféle terhelés miatt, amihez hozzájárul az élénk, helyenként erős légmozgás is, nehezen viselik a változásokat. Az ő esetükben tanácsos kerülni a megterhelőbb programokat, inkább rövidebb sétákat érdemes beiktatni.

Közlekedés, balesetveszély

A közlekedés fizikai feltételei jól alakulnak pénteken. Ugyanakkor a megint szélsőségesen alakuló meteogyógyászati helyzet következtében egyre több embernél jelentkeznek olyan következmények mint a fokozott fáradtság, figyelmetlenség, a reflexek lassulása, amelyek komoly kockázati tényezők az autóvezetésben.

Milyen idő lesz?

Péntek reggel még északkeleten, keleten eshet néhol, majd napközben fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. A gomolyokból futó záporok főként északkeleten, keleten és néhol északnyugaton alakulhatnak ki. Többfelé élénk, a Dunától keletre helyenként erős lesz a nyugatias szél. A csúcshőmérséklet 19 és 25 C-fok között alakul.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezt a 4 dolgot kerülje, ha gyorsan meg akar gyógyulni

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához