Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ha unja már az időjárást, még nincs vége! Ősziesre fordul a tavasz kedden

orvosmeteorológia időjárás front ma orvosmeteo zivatar zápor eső

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint csak lassú javulás várható a frontérzékenyek számára!

Napok óta egy frontrendszer határozza meg a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet! A különböző frontok más-más módon befolyásolják a meteogyógyászati állapotunkat!

Még kedden is a frontrendszer elhúzódó hatása terheli tovább az időjárás-érzékenyek szervezetét!

Kedden még mindig a hullámzó frontrendszer hatása határozza meg a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet

A hétfőn érkezett hidegfront lassan távozik keleti irányba, és délelőtt még országosan érezzük a hatását, majd újabb frontok érkeznek. Fontos tényező hogy már napok óta terheli a szervezetünket ez a változó fronthelyzet, ami miatt ezt egyre nehezebben viseli a frontérzékenyek szervezete. Kedvezőtlen a változó csapadékhelyzet, a záporok esetleg zivatarok előfordulása, és még inkább a helyenként erős lökésekkel kísért északi szél.

Ebben a meteogyógyászati helyzetben sokan tapasztalnak változatos tüneteket, és különösen a keringési rendszerünket terheli meg.

  • Mellkasi diszkomfortok,
  • ingadozó vérnyomás,
  • rosszullétek,
  • fokozott bizonytalanságérzet,
  • szédülés,
  • homályoslátás jelentkezhet.

Feszültebbek, ingerlékenyebbek lehetünk, csökken a figyelem és a munkateljesítmény, gyakoribbak a szorongásos és pánikszerű reakciók.

Szabadtéri programok

Kedden sem alakul kedvezően az időjárás a kültéri programok szempontjából. A felhős égből sokfelé számíthatunk csapadékra és az élénk légmozgást erős lökések is kísérik, amik jelentősen csökkentik a hőérzetet. A frontérzékenyek számára még mindig jelentkezik a frontok elhúzódó hatása.

Balesetveszély

Kedden is kedvezőtlen közlekedési feltételeket teremt a sokfelé várható csapadék és a helyenként megerősödő szél. A még érvényesülő fronthatások következtében sok ember esetében jelentkezhetnek a vezetési képességeket negatívan befolyásoló hatások, például fokozott figyelmetlenség, fáradékonyság, türelmetlenség.

Milyen idő lesz?

Kedden marad csapadékos idő, elszórtan alakulhatnak ki záporok, néhol egy-egy zivatar. A csapadék súlypontja továbbra is nyugaton lesz, keleten eleinte hosszabb időre kisüthet a nap. Az északnyugatira forduló szél többfelé élénk, nyugaton erős, néhol viharos lehet. Délután 8 és 16 C-fok közötti maximumok várhatók.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Alacsony vérnyomás mellé nyirkos bőr is társul? Ha ezt tapasztalja, hívja az orvost!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához