Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: télies hétvége jön! Ez sem kizárt szombaton!

orvosmeteorológia időjárás fronthatás ma meteogyógyász hó

A télies ízelítő nem hoz sok jót a frontérzékenyeknek a hétvégén.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint hidegfrontok okoznak télies időt, helyenként havazással! Frontok jönnek továbbra is sorozatban! A téli ízelítő igen kedvezőtlen a frontérzékenyek számára.

A pénteki hidegfront az első lépés a téli idő felé, és szombat éjjel újabb hidegfront érkezik!

Két front között leszünk szombaton, és ez határozza meg a meglehetősen összetett

humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetet. A pénteken átvonult hidegfront jelentősen megterhelte a szervezetünket, és ebben a szombat sem fog hozni pihenést, mert szombat késő estétől északnyugatról újabb hidegfront érkezik. A szombati időjárás nagyon szeszélyes lesz, többfelé számíthatunk csapadékra, az Alföldön hózáporok, sőt, havazás sem kizárt. Nagyon megterhelő lesz az erős, különösen a Dunántúlon viharos széllökésekkel jelentkező légmozgás.

Ez nagymértékben csökkenti az egyébként is alacsony hőérzetet, de pozitív hatása, hogy többfelé mérsékelheti a hajnali fagyok erősségét. Késő délután az északnyugaton élők már érezhetik az érkező hidegfront újabb terhelését.

Egyáltalán nem válik nyugodtabbá az időjárásunk, a folytatásban is ezekre az állandóan ingadozó, különböző frontokkal terhelt időjárásra kell számítanunk. Nagyon sokféle tünet jelentkezik, amit fontos kiemelni ezek közül azok a keringési problémák, a gyakoribb, különösen görcsös fejfájásos panaszok és a mentális állapotunknak, továbbá immunrendszerünknek a jelentős romlása. Fontos komolyan foglalkozni az egészségünkkel! A frontérzékenyeknek pedig mindenképpen javasolt a szakszerű kivizsgálás és az érzékenység mielőbbi megoldása.

Szabadtéri programok

Nem lesznek kedvezőek a kültéri programok feltételei. A szeszélyes csapadék előfordulás, főleg az Alföldön akár havazás zivatarok is zavarják a programokat. Legkellemetlenebb mégis az erős, főleg a Dunántúlon viharos szél lesz. Az erősen változó körülmények egyébként is komolyan megterhelik az időjárás-érzékenyek szervezetét.

Balesetveszély

Változatos közlekedési körülményekre számítsanak az útra kelők. A legjelentősebb problémát az alföldi területeken várható hózáporok, sőt helyenkénti havazás okozhatja. De az ország egyéb területein is számíthatunk csapadékra, akár zivatar formájában is. Készüljünk a csúszós utakra és a megerősödő, helyenként viharos lökésekkel kísért szélre. Jelentősen romlanak a mentális képességeink.

Milyen idő lesz?

Szombaton keleten, délkeleten lehet több felhő az égen, máshol a napos időszakok mellett felhőátvonulásokra számíthatunk. Szórványosan alakulhatnak ki záporok, havaseső-záporok, majd egyre inkább hózáporok. Néhol az ég is megdörrenhet. A keleti-északkeleti tájakat leszámítva sokfelé élénk, erős, a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Reggel sokfelé fagyni fog, majd délután 2-7 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Hirtelen forogni kezd a világ, elgyengül a térde, a látása elsötétül? Ez okozhat szédülést!

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához