Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: nem a fátyolfelhős ég lesz a legnagyobb bajunk csütörtökön

orvosmeteorológia időjárás fronthatás ma orvosmeteo meteogyógyász

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint ismét a frontmentes októberi idő okozta panaszok okoznak tüneteket, napról napra egyre erősebbeket!

A hidegfront utáni humánmeteorológiai helyzetben a nagy, 15 fokot is maghaladó napi hőingás jelent komoly terhelést. Erősen ingadozó vérnyomásra számítsanak a frontérzékenyek.

Egyéb fontos panaszokat is mond a meteogyógyász® ebben a videóban!

Csütörtökön nem érkezik front, de a légköri helyzet napközben a melegfrontra fokozottan érzékenyeknél, reggel pedig a nyirkos és a hideg időre érzékenyeknél okozhat humánmeteorológiai panaszokat. Annak ellenére tehát, hogy frontmentes időre van kilátás, ha fokozottan érzékeny akár a meleg-, akár a hidegfrontra, akkor tüneteket tapasztalhat - hidegfronti érzékenység esetén reggel, melegfrontinál inkább a délutáni órákban. A reggeli ködfoltok megszűnése után mindenhol kisüt majd a nap.

Visszatér a migrén, és napokig velünk is marad

Folytatódik a szokatlanul enyhe idő, ezért ha arra érzékeny, akkor önnél is fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Fáradékony, tompa is lehet, csökken a koncentrálóképesség.! Ha migrénes, szintén egy nehezebb napra számíthat, lehetőség szerint próbáljon sokat pihenni! Sőt, migrénes tünetek esetén tartósan rossz időszak várhat önre! Ha vérnyomás-ingadozás gyötri, szintén a kímélő napi program javasolt.

Reggel továbbra is a kopásos eredetű ízületi bántalmak felerősödésre számítson, így ha erre hajlamos, akkor akár intenzívebb végtagfájdalmak is kínozhatják.

Szabadtéri programok

Reggel vastagabb, réteges öltözetre van szükség, de délután a napos, kellemes hőmérsékletű időben a lazább ruhadarabokat ajánlott előnyben részesíteni - ez azt jelenti, hogy a legjobb, ha jól variálható öltözetben indul útnak. Az esernyőre nem lesz szükség.

Balesetveszély

A közlekedésben résztvevők többfelé ködös területekkel is találkozhatnak, ahol a látástávolság hirtelen, és nagymértékben lecsökkenhet. Ajánlott mérsékelnie a sebességet, induljon el korábban, valamint vezessen a szokásosnál is óvatosabban! A melegfront jellegű változások hatására megnyúlik a reflexidő, lassabban reagálhat a körülöttünk történő hatásokra.

Időjárás csütörtökön

Csütörtökre elvonul a front, mögötte sok napsütésre készülhetünk, amit inkább csak változó vastagságú fátyolfelhők szűrhetnek. Csapadék nem lesz. A nyugat-délnyugati szél legfeljebb északon-északnyugaton élénkülhet meg. Kora reggel helyenként pára-, ködfoltok képződhetnek, 5-10 fok közé hűl a levegő, de a szélvédett északi völgyekben ennél hidegebb is lehet. Délután 20-25 fok várható.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához