Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: most kezdődik a tánc! Rendesen megpörgetnek a szombati frontok

orvosmeteorológia időjárás fronthatás ma meteogyógyász orvosmeteo

Most kezdődnek csak igazán a markáns panaszok!

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a helyzet folyamatosan romlik, és nem csak az érzékenyeknél jelentkezhetnek panaszok! 10 fokkal vagyunk az ilyenkor szokásos hőmérsékletek felett és a jó időben is zajlanak kedvezőtlen humánmeteorológiai folyamatok.

A rendkívüli hőanomália és erősödő déli szél igen megterhelő a frontérzékenyek számára! Ezt fejti ki bővebben a meteogyógyász® ebben a videóban

Szombaton markáns fronthatásra nem, de melegfront jellegű változásokra szinte mindenhol számíthatunk, majd a koraesti óráktól nyugat felől egyre inkább egy hidegfront által kiváltott humánmetetorológiai tünetek erősödnek.

Szombaton napközben markáns front tehát még nem fejti ki humánmeteorológiai hatását. A változás közeledését azonban már jelzi, hogy egyre több lesz a felhő, és élénkül a szél is. A front csak vasárnapra virradóan érkezik meg, de órákkal a front előtt is felléphetnek akár intenzív tünetek is!

Nyugat felől most napközben egyre erősödő intenzitással fejfájás, migrén jelentkezhet

Romolhat a koncentrálóképesség, figyelmetlenség, tompaság is felléphet. Többen ébredhetnek kialvatlanul, ezt leginkább a déli megyékben élők tapasztalhatják. Napközben a bágyadtság nagyon jellemző lehet önnél is, illetve dekoncentrálttá, kedvetlenné válhat. A Kisalföldön az időnként élénk légmozgás hatására nyugtalanságot is tapasztalhat, estére pedig ezeknek a tüneteknek a folyamatos erősödésére készüljön!

Éjjel északnyugat felől már hidegfronti tünetek jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél, így az előbb említetteken kívül felerősödhetnek az ízületi panaszok, és növekszik a görcshajlam is. A szívbetegek különösen veszélyeztetettek!

Szabadtéri programok

Szokatlanul meleg lesz, a szél pár fokkal ugyan csökkenti a hőérzetet, de még így sem fogunk fázni. A kinti programoknak kedveznek a feltételek, amit ajánlott kihasználni, mert vasárnap már elromlik az idő!

Pollen, parlagfű, allergia

A pollenterhelés nem számottevő, de a parlagfű pollenje közepes koncentrációban van jelen a napos délutáni órákban.

Időjárás szombaton

Szombaton a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően napos, száraz idő ígérkezik, legfeljebb estefelé északnyugaton alakulhat ki néhol zápor, esetleg zivatar. Többfelé élénk, helyenként erős lehet délnyugati szél. Napközben 23 és 28 fok közé melegedhet a levegő.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Kínzó fájdalom: ezt a 4 betegséget jelezheti

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához