Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia hétfőn: erre már nem is számítottunk!

orvosmeteorológia időjárás frontok fronthatás ma meteogyógyász orvosmeteo

Használjuk is ki ezt a napot a szervezetünk regenerálására, mert nem tart sokáig.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint szokatlanul szép időnk lesz hétfőn, már nem sok ilyenre számíthatunk. A frontérzékenyekre már nagyon ráfért az a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet, amit a hétfő hoz. Egy plusz egy napunk lesz, hogy kicsit regenerálódjunk. És nem csak az embereknek van erre szüksége.

Egy furcsa kérdés, de fontos erről beszélni mai videónkban, mert igen sok embert érint, és túlmutat önmagán!

A frontérzékenyek, akár ajándéknak is tekinthetik a hétfői időjárást

Annál is inkább mert még kedden számíthatunk egy kevésbé kedvező, de frontmentes napra, azonban szerdán már ismét hidegfrontra számíthatunk.

A hétfő reggeli helyenkénti párásság után napos időre, és az ilyenkor szokásosnál jelentősen magasabb hőmérsékletekre számíthatunk. Használjuk is ki ezt a napot a szervezetünk regenerálására és az immunrendszerünk erősítésére! Egy tartósabb séta, 1-2 óra a napon, igen kedvező a mentális és fizikális állapotunk szempontjából is, és hozzájárul a természetes D-vitamin termelődéséhez.

Fontos lesz ugyanakkor a megfelelő öltözködés, mert a helyenként előforduló záporok és megerősödő szél jelentősen csökkenti a hőérzetet.

Érdemes megemlíteni egy sok embert érintő fontos dolgot. Nem csak az emberek hanem házi állataink is hozzánk hasonló módon érzékenyek az időjárásra. Kutyák, macskák esetében ugyanúgy jellemzőek az időjárás-érzékenységi tünetek, sőt egészségügyi következmények, mint például az epilepszia előfordulása. Ez azért is fontos, mert a kedvenceink és gazdáik között komoly egymásra hatás is megfigyelhető. A Meteo Klinika ez irányú kutatásai nagyon komoly összefüggéseket tártak fel. Érdemes erről a Magyar Állatorvosok Lapjának 2014. évi számaiban megjelent cikkeinket elolvasni.

Balesetveszély

Jellemzőek lesznek a közlekedési feltételek. Zavaró tényezőt elsősorban az északkeleti és délnyugati országrészben, a szélvédett helyeken, a reggeli órákban előforduló ködös-párás időszakok jelentik. Az avarral fedett utak, járdák nem csak nedves állapotban, hanem szárazon is rendkívül csúszásveszélyesek.

Milyen idő lesz?

Hétfőn már napos időben bízhatunk, legfeljebb egy-egy zápor alakul ki. Az élénk déli-délnyugati szélben délután 13-18 C-fokot mérhetünk. Kedden elszórtan lehetnek záporok a napos időszakok mellett. Többfelé élénk légmozgásra, 11-17 fokos maximumokra számíthatunk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Nincs vita: mindenkinek ajánlott a D-vitamin pótlása! Ennyit szedjen belőle

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához