Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ilyen kettős lesz a hőérzetünk és a közérzetünk hétfőn

orvosmeteorológia időjárás szél front ma orvosmeteo meteogyógyász

Kettősfronti hatásokra számítsanak.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a kettősfronti hatások közepette hőérzetünkben alig vesszük észre az enyhülést. A melegfront mögött kezdetben északon, majd országosan kettősfronti hatások várhatók. A változó humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben többféle tünetek jelentkeznek.

Erre figyelmeztet a meteogyógyász!

Jelentősen eltér az ország egyes területein a várható humán-meteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet. Minden tekintetben északkeleten lesz kedvezőtlenebb a helyzet. Itt egyrészt marad a borongós, többször csapadékos időjárás, miközben kettősfronti hatások is érvényesülnek. Erre felé igen sokféle panasz jelentkezésére számíthatunk. és a változó hatások miatti terhelés az immunrendszerünket is fokozottan gyengíti.

Az ország egyéb területein annyiban lesz jobb a helyzet, hogy néhány órás napsütésre és kisebb csapadékhajlamra számíthatunk, de a változó kettősfronti hatások itt is megjelennek. A napos órák segíthetik legalább a jobb mentális állapotunk fenntartását.

Szabadtéri programok

Vegyesen alakulnak a kültéri programok időjárási feltételei. Északkeleten lesz rosszabb a helyzet, több lesz a felhő és a csapadék is. Egyéb területeken napsütésre is számíthatunk és kisebb lesz a csapadék esélye. A frontérzékenyek szervezetét viszont igen megterhelik változóan jelentkező kettősfronti hatások. Az ő esetükben kerüljük az erősebb terheléseket.

Balesetveszély

Némileg javulnak a közlekedés feltételei. Számolni kell viszont a helyenként előforduló csapadékkal, ami fokozott síkosságot okoz különösen az alsóbbrendű utakon. A jelentősebb problémát a változó kettősfronti helyzet miatti vezetési-képesség romlása jelentheti. Fokozottan figyeljünk erre!

Milyen idő lesz?

Hétfőn sok felhő lesz felettünk, csak kevés helyen számíthatunk hosszabb napos időszakokra. Kezdetben többfelé, délután inkább keleten, északkeleten fordulhat elő eső, zápor. Elsősorban az északi tájakon lehet erős a nyugatias szél. Enyhébb lesz a reggel, délután pedig 7-16 C-fokot mutathatnak a hőmérők.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Fejfájás típusok: nem mindegy melyik ponton és hogyan fáj

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához