Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kínzó frontok és közel 20 C-fok várható kedden

orvosmeteorológia időjárás frontok fronthatás ma meteogyógyász orvosmeteo

Rendkívüli humánmeteorológiai helyzetre számíthatunk kedden.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint ezt nem lesz könnyű elviselni! Frontok, erős szél, ezt mindenki megérzi! Már szinte hihetetlenek ezek a folyamatos változások: rendkívüli humánmeteorológiai helyzetre számíthatunk.

Frontérzékenyek réme a kedd! Melegfront, kettősfront, meleghullám, erős szelek! Ettől óv a meteogyógyász

Újabb szélsőséges változásra kell felkészülniük a frontérzékenyeknek!

Rendkívüli melegedés zajlik, a Dél-Dunántúlon nagyon közel leszünk vagy akár el is érhetjük a 20 fokot. Összetetten alakul, a fronthelyzet is. Délelőtt elsősorban a keletebbi területeken várható erős melegfronti hatás, majd délutánra országosan kettősfronti hatásra számíthatunk. Ez térben és időben jelentős változásokat fog okozni az a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben. Az erőteljes melegedés jelentősebb megterheli a keringési rendszert, a vérnyomás ingadozására, erősödő mellkasi panaszokra és a sztrókok, infarktusok kockázatának a növekedésére számíthatunk. A kettősfrontban igen változatos és átalakuló panaszok jelentkezhetnek.

A fényszegény, szeles, változóan csapadékos idő tovább fokozza a terhelő hatásokat

A fejfájások mindenféle formájának a jelentkezésére készülhetünk. Tegyünk meg mindent az egyéb jellegű stressz terhelések csökkentése érdekében! Szervezetünket a könnyebb és vitamindús ételek fogyasztásával is segíthetjük.

Az erős tünetekkel és jelentős életminőség romlással járó időjárás-érzékenységet azért is szükséges kezeltetni, mert az ismétlődő kóros szervezeti reakciók szervi megbetegedéseket, jelentős egészségromlást is okozhatnak.

Balesetveszély

Fokozott baleseti kockázatokra számítsunk kedden. Mind az emberi, mind a fizikai körülmények kedvezőtlenek lesznek. Záporok, zivatarok ronthatják a közlekedési feltételeket és nagyon zavaróak az erősen szeles időszakok. A különböző fronthatások sok ember figyelmét, reagálási képességét rontják jelentős mértékben. Legyünk fokozottan figyelmesek!

Milyen idő lesz?

Kedden is marad a sok felhő, többfelé alakulhat ki eső, zápor, akár egy-egy zivatar is. Csak kevés helyen süthet ki a nap rövid időszakokra. A délnyugati, nyugati szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Az évszaknál enyhébb időnk lesz: napközben 13-19 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Sérült, törött testrészekre is hatnak a frontok! Így enyhíthetők ezek a tünetek

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához