Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ilyen gondokat fújnak felénk a csütörtöki szelek

orvosmeteorológia időjárás köd fronthatás ma meteogyógyász orvosmeteo

A front előtt még egész kellemes időnk lesz.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a nyugatról érkező ciklonnak előbb a melegfrontja okoz egyre több tünetet a frontérzékenyek számára!

A nyugatról közeledő ciklon melegfrontja már csütörtök este megérkezik nyugati határaira. A fokozottan érzékenyek nyugaton már délutántól érezhetik a hatásokat, ami fokozatosan halad az éjszaka folyamán kelet felé, majd a hidegfront is érkezik.

A közelgő melegfront előtt, még egy ajándék napban lesz részünk

Napközben a helyenkénti pára-köd feloszlása után szokatlanul kellemes, napos időnek örülhetünk. Ezt érdemes kihasználni a frontérzékenyeknek is, a napsütéses órák jótékony hatása sokat segíthet az immunrendszerünk és mentális állapotunk javulásában.

Sokan lesznek azonban olyanok, akik az ebben az időszakban nem jellemző, jelentős napi hőingást most nehezen viselik. Náluk vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, szédülés, rosszullétek jelentkezhetnek. A frontérzékenyek terhelése a késő délutáni óráktól kezdődően fog jelentkezni, az érzékenyebbek először a Dunántúlon érezhetik meg a melegfront jellegű hatásokat. Az érkező ciklon melegfrontja fokozatosan keletebbre is egyre több panaszt okozhat. Az utána érkező hidegfront miatt változnak majd a terhelő tényezők!

Szabadtéri programok

Szokatlanul kedvező időben lesz részünk, érdemes lesz a csütörtököt kihasználni a kültéri programokra. A kellemes hőmérséklet mellett érdemes okosan öltözködni, mert nagy lesz a kontraszt a reggeli csípős és a délutáni magasabb hőmérséklet között. Csapadékra nem kell számítani. Jól tesszük, ha kihasználjuk a több órás napsütés kedvező élettani hatásait.

Balesetveszély

Vegyesen alakul a közlekedés biztonsági helyzet. A ködös területeken a kora délelőtti órákig számíthatunk párás, páralecsapódásos helyekre. Napközben kedvező lesz a közlekedési helyzet, egészen késő délutánig, amikor a nyugatról érkező melegfronti hatás kedvezőtlenül befolyásolhatja a frontérzékenyek figyelmi állapotát.

Milyen idő lesz?

Csütörtökön a reggeli pára-és ködfoltok megszűnését követően napos-fátyolfelhős időre van kilátás, esni nem fog. Déliesre fordul a szél és többfelé kell élénk, északnyugaton erős széllökésekre számítani. Kora reggel -2 és +5, napközben 10 és 16 C-fok közötti értékeket mérhetünk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Nincs vita: mindenkinek ajánlott a D-vitamin pótlása! Ennyit szedjen belőle

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához